El càntir de la Fira del Càntir d'Argentona 2008 té accent portuguès

La terrisseria Cruzeiro Ceramica de la localitat portuguesa de Barcelos ha estat l’encarregada de reproduir els 5.000 exemplars del càntir d’enguany

Com cada any amb motiu de la Festa del Càntir d'Argentona, el Museu del Càntir ha fet reproduir 5.000 exemplars d'un càntir de la col·lecció. Enguany es tracta d'un exemplar tradicional de la localitat de Barcelos, al nord-oest de Portugal, a uns 85 quilòmetres de la frontera amb Galícia. La peça ha estat realitzada per la terrisseria Cruzeiro Ceramica i es tracta d'un càntir comú totalment envernissat, amb la forma del cos, nansa, broc i galet típics d'aquella localitat, i decorat amb terra de color vermell. Durant els dies de la Festa –del 3 al 6 d'agost– i després de la tradicional benedicció, el càntir es podrà adquirir per 15 euros, el mateix preu que els darrers anys.

El més característic del càntir d'Argentona d'enguany, així com de la terrissa de Barcelos, és la decoració a base de petits punts, el que anomenen 'picotado', aplicats artesanalment a base de terres de colors que prenen formes vegetals, animals, humanes o dibuixos geomètrics diversos. En el cas del càntir d'enguany, es tracta d'una peça feta al torn i decorada a mà amb terra vermella damunt del fang blanc, i consta d'una branca amb les seves fulles a la part superior, espirals al mig i uns triangles amb unes palmetes a la part inferior.