Arenys de Munt es menja 6.000 talls de coca en un tast ‘sardanista’

L’acte reivindicava la cuina com a cultura dins la Capitalitat de la Sardana

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 11 Juny 2013 13:07

Coques Arenys de munt

Els veïns d’Arenys de Munt es van menjar 6.000 talls de coca de 153 coques diferents durant el tast “Cuina és Cultura”, celebrat dissabte 8 dins dels actes de la Capital de la Sardana 2013. La singularitat de les coques, realitzades per restaurants de la població, és que estaven inspirades en la Sardana.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que presidia l’acte, destacava la cuina com a cultura per la creativitat i perquè “els nostres cuiners han posat la mirada del món a Catalunya” afegint que la cuina catalana aporta cohesió i genera identitat. “Com deia l’escriptor Vázquez Montalbán, allò que expressa millor la identitat d’un país són els seus plats”, deia en una sala plena a vessar.

Coca de maduixes i formatge de cabra; coca de bacallà amb samfaina; coca de salmó, pebrot i cruixent de patata; coca de productes de l’hort; coca de brandada amb albergínia cruixent i tomàquet Montserrat deshidratat i mel van ser algunes de les que es van poder tastar.

Els padrins del tast, que s’hauria d’haver celebrat a la plaça de l’Església però es va haver de traslladar per una calamarsada, van ser els xefs Joan Roca, recentment guardonat a Londres amb el premi al millor restaurant del món pel Celler de Can Roca, i Carme Ruscalleda, del Sant Pau de Sant Pol de Mar.