Maria del Mar Bonet captiva el públic afí del Monumental

La cantautora balear recala al Cicle de Músiques Tranquil·les

El Cicle de Músiques Tranquil·les de la Casa de la Música va viure un dels seus episodis més importants amb el concert de Maria del Mar Bonet. L’argot futbolísitic ens faria parlar de “crack mediàtic” i és que segurament la cantant balear és el nom més conegut de l’extensa llista d’un Cicle que guanya personalitat amb cada concert. No va ser excepció el del passat diumenge quan el Monumental va presentar un aspecte envejable a mercè de la claca pròpia que té Bonet. La novedosa proposta de la cantant respecte el seu passat musical –almenys en intenció, la gira del disc Amic, Amat es presenta com un viatge musical per la Mediterrània– no va anar en contra de la requesta i l’èxit de la cantant, ben reconfortada per un acompanyament musical de luxe, va ser sonat.

Maria del Mar Bonet és molt escrupolosa amb la seva proposta musical. Una mica tiquis miquis podria arribar-se a dir. I és capritxosa com poques en el tracte i el tacte. Això té les seves avantatges, però, i això és l’intens treball que s’amaga darrera el conjunt i el recital que roda, amb èxit, pels Països Catalans. De la inferència musical per les músiques del Mare Nostrum pot dir-se que tot i ser envejable l’exercici, és selectiu el viatge i fa parada sols a alguns ports. En temps en què la barreja és a l’ordre del dia, al sentir la balear i la seva proposta un n’admira la precisió i valentia –la Ramon Llull musical de l’avui?– però queda amb gana de més tastet, l’àgora o punt de trobada millora quan més ponents s’hi veuen representats.

Viatge inacabat
Potser és, aquest Amic, Amat, un viatge inacabat de la cantautora. Si més no té terreny per recórrer i si ho fa amb la precisió i l’encant del que ha fet gal·la sempre, també diumenge ja que el concert va agradar i molt, el proper diàleg musical pot ser de vertigen.