EA!, tot duende, fa el millor concert de La Casa en mesos

Gran vetllada de flamenc fusió amb gent tot i ser dijous

EA! va entusiasmar en la seva visita a Mataró. Enfundats sota una etiqueta que els dóna renom alhora que allunya del fet mediàtic, el seu flamenc barrejat amb tot va fer parada a La Casa de la Música Popular on no sols va aconseguir el millor dels registres oferts en concerts de dijous sinó que, alhora, va constituir un dels punts a remarcar de l’any musical mataroní.

El “Sentir” d’EA! que així es titula el seu darrer disc, no sols va connectar a la perfecció amb un públic atent, rendit i calent sinó que va ressonar amb veu pròpia removent els fonaments de la música del sud i, guitarra i duende en mà va traspassar l’estret per buscar la música àrab o va anar a buscar el sabor rumbero o el caribeny. Enmig de la mescla, la veu de la cantant, màgica i madura, va donar consistència i sentit a una banda envejable; un plaer.

Un recital amb bones vibracions
El recital va ser dels que complau totalment. El grup va transmetre unes vibracions tan bones com les seves notes i bona part d’això fou obra sobretot de la cantant d’aires esotèrics que, com les guitarres, la flauta i les percussions o el baix, van brodar amb encant personal el relleu de sentiment i gust musical que ja traça aquest grup en els seus discs. El fenomen EA! en definitiva va vèncer i convèncer a Mataró on va instaurar-hi un culte que demana el seu retorn, sense ser Underclap i amb tots els honors. Les Santes o algun divendres de Clap són places idònies per aquest grup. La sorpresa relativa; una perla confirmada.