Les Clarisses ja són plenament d'Arenys de Mar

L'Ajuntament liquida l'últim pagament de la compra i avança en el projecte per fer-hi la biblioteca

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 18 Octubre 2018 11:33

Maresme 2017/2018, clarisses arenys de mar

L'Ajuntament d'Arenys de Mar ha liquidat davant de notari el segon i últim pagament per la compra de l'edifici de l'antic convent de les monges Clarisses per un import de 300.000 euros, tal com s'havia pactat en el moment de formalitzar la compra.


D'aquesta manera, les Clarisses ja són plenament propietat d'Arenys de Mar i el govern municipal segueix treballant i fent gestions amb administracions supramunicipals amb l'objectiu de fer-hi la nova biblioteca del poble, d'acord amb el desig de la majoria d'arenyencs que es van participar en la consulta popular celebrada al març per triar l'emplaçament d'aquest nou equipament cultural.

Ajut per a les obres
En aquest sentit, l'Ajuntament d'Arenys de Mar va rebre a finals de setembre la concessió d'un ajut de 39.264,90 euros, procedent de la Diputació de Barcelona, per iniciar les obres prèvies, que serviran per enderrocar els afegits d'obra sense valor arquitectònic del convent.
La subvenció arriba després que la Diputació hagi incrementat la línia d'ajuts del "Programa complementari de reforma i millora d'equipaments locals" del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, dins del qual s'ha atorgat aquest import per a l'actuació de dignificació del convent de les Clarisses per poder destinar-lo a equipament comunitari.

Convent de les Clarisses

Concurs en procés

Paral·lelament, els serveis jurídics municipals estan enllestint la redacció del plec de clàusules per poder tirar endavant un concurs perquè els estudis d'arquitectura puguin presentar els seus projectes de rehabilitació de l'edifici per fer-hi la nova biblioteca. S'evidencia, així, que el govern municipal segueix fent passes per aconseguir que el nou equipament es materialitzi.

Convent de les Clarisses