Arenys de Mar preparada per a les Festes de Sant Roc

La Nocturna, la pesta i els Macips i Macipes en són els protagonistes

Festes de Sant Roc Arenys

Arenys de Mar ja està preparada per la segona festa del poble, en honor a Sant Roc. És una celebració cada vegada més popular que té en els dies 14, 15 i 16 d'agost –Sant Roc– els seus dies centrals, tot i que ja fa uns quants dies que hi ha activitats emmarcades en la festa.

Repassem els actes més destacats dels tres dies centrals de les Festes de Sant Roc:

Dilluns 14, la Nocturna

Es fa de nit, s'apaguen els fanals i s'encenen els focus. Els gegants apareixen i comencen a ballar al so de les xarangues. Ha començat La Nocturna! Com sempre recorregut imprevisible i sorpreses assegurades a cada cantonada en la 21ena edició de la cercavila més boja.
 

Dimarts 15, arriba la pesta a Arenys

El dia 15 d´agost la pesta bubònica arribarà a un Arenys de Mar que, per unes hores, viatjarà a finals del segle XVI i es convertirà en la població de Santa Maria d‘Arenys. L'edició d´enguany, estarà formada per diverses escenes repartides per diferents punts de la vila que tindrà un apoteòsic final a la plaça de l´Església. Un acte que cada any guanya en popularitat i seguiment i que val la pena no perdre's.

La Pesta Arenys

El dia dels Macips i les Macipes

El dia central lògicament és el 16 d’agost, dia de Sant Roc. En aquest dia el protagonisme és pels macips i macipes, eix central de la festa durant tota la jornada. La cercavila matinal comença a les 9h, les diferents colles, acompanyades amb flabiols i tamborins, recorren diferents zones d’Arenys. Moltes cases els ofereixen un petit refrigeri. També hi participen les captadores i els macipets, que recullen les almoines. A les darreries del segle XVIII, els macips, en sortir d’ofici, començaren a anar per les cases a fer la capta.

A la tarda, es fa la cercavila amb tots els macips i macipes, juntament amb els gegants i el bestiari festiu, que acompanyen les autoritats municipals de la Casa de la Vila a l’Església Parroquial. Abans de la sortida de la plaça es fa una ruixada a les autoritats que passen per un passadís que fan els macips i les macipes. L’Ofici Solemne en honor a Sant Roc i la renovació del Vot de Vila se celebra al vespre a la parròquia de Santa Maria. Els macips hi participen des del presbiteri cantant els goigs quan els fidels besen la imatge del sant.

Descarrega't el programa d'actes en PDF