L’exalcalde d’Arenys Santi Fontbona declara pel ‘cas Mercuri’

Se l’investiga per una feina durant quatre mesos per a la FMC que presidia Manuel Bustos

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 02 Maig 2017 10:09

Santiago Fontbona

L'exalcalde d'Arenys de Mar i expresident de la Federació del PSC al Maresme, Santi Fontbona, va declarar la setmana passada davant la jutgessa que instrueix el 'cas Mercuri', Beatriz Faura, als Jutjats de Sabadell. Dins la causa oberta contra l’exalcalde de la ciutat vallesana Manuel Bustos i la seva gestió al capdavant de la Federació de Municipis de Catalunya, s’investiga l'abonament per part de la FMC a Santiago Fontbona de factures injustificades i inexistents en concepte d'assessorament extern, amb la finalitat de compensar la pèrdua d'ingressos com a càrrec comarcal del PSC. Fontbona va justificar en la seva compareixença la feina que va dur a terme durant quatre mesos com a assessor de la Federació de Municipis de Catalunya l'any 2012. Fontbona va assegurar que va dur a terme un informe sobre el turisme a la comarca i que les tasques que va desenvolupar estaven relacionades amb algunes de les problemàtiques que afectaven la comarca com els pisos turístics o la taxa turística.

Fontbona va remarcar que no coneixia Manuel Bustos i que l'havia conegut el mateix divendres als Jutjats de Sabadell. "El president de l'àrea de Turisme de llavors em va dir que estaven buscant un assessor i que potser la feina, si em veia capacitat, podia fer-la jo", va comentar Fontbona que va reconèixer que va assumir aquest càrrec just quan va quedar-se sense feina a la Diputació de Barcelona.

Durant quatre mesos

En aquest sentit va explicar que cobrava 900 euros bruts al mes i que quatre mesos després va decidir renunciar quan va transcendir que la magistrada Beatriz Faura estava investigant la FMC i els seus alcaldes. "Vaig veure que el meu nom apareixia als diaris i que al meu poble algunes persones penjaven pancartes i vaig trucar a Xavier Amor i li vaig dir que no valia la pena", va apuntar.