Hisenda inspecciona la llotja d'Arenys en l'operació 'Piélago'

Comproven que no s'hagin fet vendes en negre

Maresme 2014/2015, llotja arenys de mar

L'Agència Tributària va inspeccionar la setmana passada 21 llotges d’arreu de l’Estat, entre elles la d’Arenys de Mar, en una operació contra la venda en negre de peix fresc. Els inspectors van analitzar les captures reals, els quilos descarregats i els preus de les subhastes.  

L’Agència Tributària va iniciar dijous passat l’operació ‘Piélago’ a nivell estatal i la inspecció afecta tant les entitats gestores de les llotges com els armadors i majoristes. Els 131 inspectors que hi van participar, 6 d’ells a Arenys de Mar, es van personar a les llotges amb l’objectiu d’accedir directament a la documentació i informació comptable, inclosos els sistemes informàtics i els llibres obligatoris de les llotges.

"No trobaran res"

En el cas d’Arenys van demanar documentació entre el 2012 i el 2015. El patró major de la confraria Sant Elm d’Arenys de Mar, Antoni Marzoa, es va mostrar molt tranquil davant d’aquesta inspecció estatal, sobretot perquè "no trobaran venda en negre, ja que l’únic que fan és explotar la llotja i controlar les captures".