Els pescadors que van fer vedes rebran ajudes europees

El sector, però, no cobrarà tots els dies d'aturada

  • Red. Ràdio Arenys // Foto: cedida
  • Dilluns, 20 Juny 2016 00:00

 

Maresme 2014/2015,  pescadorsEls pescadors que hagin fet vedes rebran, finalment, ajudes del Fons Europeu. La decisió arriba després de mesos de reivindicacions.
Des del sector dels pescadors  es mostren satisfets per la resolució, tot i que no cobreix el 100% dels dies que no treballen. Alhora, reivindiquen que es creï un marc regulador de les seves condicions laborals.

Aquests pagaments són per a la flota d’arrossegament i d’encerclament. El patró major de la Confraria de Pescadors de la nostra vila, Antonio Marzoa, va explicar que els diners que s’han aprovat només cobreixen 15 dels 30 o 60 dies en què les embarcacions poden estar aturades.
Per aquest motiu, Marzoa ha assenyalat que les ajudes són mínimes i que els pescadors hauran de seguir demanant la prestació d’atur igualment.

D'altra banda, des del sector de la pesca també critiquen que la Generalitat de Catalunya mai havia contemplat els mariners com a beneficiaris de subvencions per les paralitzacions temporals, només incloïa els armadors.