Els pescadors denuncien l'aval a la concessió a Frigorífics Ros

L'empresa ha de decidir si finalment s'instal·la en un polígon del municipi

  • Redacció - Ràdio Arenys
  • Dimecres, 01 Juny 2016 09:49

Frigorífics Ros

L'enrenou per l'arribada de Frigorífics Ros a Arenys de Mar continua. Segons apunten diversos diaris digitals, la Confraria de Pescadors hauria interposat una denúncia contra l'arquitecta tècnica municipal per avalar la concessió de l'edifici del port a l'empresa frigorífica.

En la denúncia, la confraria recorda que té la concessió administrativa de Ports des del 4 d’octubre del 2006, una concessió que finalitza el 2031 tal com queda especificat al Pla d’Usos del Port d’Arenys. Els pescadors expressen el seu malestar i indignació davant els arguments que consideren que ha donat l’arquitecta tècnica en un informe escrit arran d’una petició de Ports de la Generalitat.

"Estem tranquils"

Des del govern municipal han manifestat a Ràdio Arenys que estan sorpresos per aquesta denúncia, però que alhora estan tranquils perquè no s’ha fet res mal fet per part de l’arquitecta tècnica. A més, reiteren que l’informe que va fer la tècnica respon a una petició de Ports de la Generalitat davant la instal·lació de Frigorífics Ros i que l’escrit només indica que, si el que volia fer Frigorífics Ros s’adequava al Pla d’Usos, acabava sent favorable. 

Les negociacions continuen

La denúncia arriba malgrat que Frigorífics Ros ha decidit renunciar a la concessió de l’antiga llotja. L’empresa majorista explica que volien fer una inversió a la llotja per oferir als compradors els articles complementaris que no es pesquen al port. L'empresa ha de decidir si finalment s'instal·la en un dels polígons d'Arenys, com el govern d'Arenys de Mar va oferir-los la setmana passada per desencallar la situació.