Frigorífics Ros no s'instal·larà finalment al port d'Arenys de Mar

L'empresa renuncia a la concessió per "la mala interpretació del projecte" que n'han fet els pescadors

  • Redacció
  • Dilluns, 09 Maig 2016 12:53

Maresme 2014/2015, protesta arenys pescadors

La polèmica instal·lació d'una planta de frigorífics al Port d'Arenys quedarà en no-res. L'empresa frigorífics Ros ha decidit renunciar a la concessió de la llotja d'Arenys, com a conseqüència de la forta oposició que han fet els pescadors.

Els pescadors no han vist amb bons ulls l'arribada d'aquesta planta des del primer moment i van presentar un recurs i una queixa al Síndic de Greuges.
Tanmateix, la mateixa empresa ha decidit finalment no obrir una guerra amb els pescadors, a qui acusa, això sí, de "no haver entès" el projecte que tenien entre mans.

Els pescadors, "beneficiats"

Frigorífics Ros explica que volien fer una inversió a la llotja per oferir als compradors els articles complementaris que no es pesquen al port. Segons diuen, “això portaria a què els preus del peix es veiessin incrementats amb el consegüent benefici pels pescadors”.
L’empresa remarca que “desconeix” els motius pels quals aquest projecte, que ja havia estat tramitat i acceptat per l’administració, “ha estat mal interpretat”.
Això, sumat al que han qualificat “d’oposició visceral” de la Confraria, així com a darrers problemes administratius, han fet que finalment hagin decidit renunciar a la inversió a l’antiga llotja.

Nou emplaçament?

Des de Frigorífics Ros van explicar a Ràdio Arenys que mantenen la possibilitat d’estudiar alguna de les ofertes que ha fet l’Ajuntament d’Arenys per instal·lar-se en alguna nau industrial de Valldegata, tot i que de moment no tenen res decidit al respecte.