L'oposició d'Arenys de Mar presenta una moció de censura contra l'alcalde de JxA, Estanis Fors

ERC, PSC, ICV, CiU i CUP faran alcaldessa la republicana Annabel Moreno el pròxim 6 d'abril

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 24 Març 2016 13:29

Estanis Fors Arenys

Els grups de l'oposició a l'Ajuntament d'Arenys de Mar –tots a excepció del PP– han registrat aquest dimecres una moció de censura contra l'alcalde del municipi, Estanis Fors, de Junts per arenys (JxA). ERC, PSC, ICV, CiU i CUP s'han posat d'acord per fer alcaldessa la republicana Annabel Moreno, que haurà de configurar un govern de quadripartit, després que els cupaires hagin decidit mantenir-se a l'oposició. Els detalls de la configuració del nou executiu local es coneixeran la pròxima setmana i el ple d'investidura de la nova alcaldessa s'ha fixat per al 6 d'abril. Una de les prioritats del nou govern arenyenc, segons han avançat, serà l'habitatge i en aquest sentit està prevista la creació d'una regidoria específica per afrontar aquest flanc.

Feia setmanes que es planificava, però no ha estat fins a aquest dimarts quan s'ha presentat al registre municipal la moció de censura que acabarà amb el mandat d'Estanis Fors al capdavant de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, primer com a líder de la coalició de CiU i, des del passat mes de juny, com a cara visible d'una candidatura independent que aplegava a exmembres de la federació nacionalista.

Annabel Moreno, alcaldessa

Annabel Moreno (ERC) serà la primera alcaldessa que tindrà el municipi, gràcies al suport de la resta de partits. PSC, que ja havia governat amb Fors a l'anterior mandat; ICV, i el representant del grup municipal de CiU, que ja no forma part de cap dels dos partits que formen la coalició a nivell local, li donaran suport. La CUP també votarà a favor de la investidura, tot i que es mantindrà a l'oposició.

El PP, per la seva banda, és l'únic partit que no forma part de l'acord, però la seva representant tampoc aplaudeix l'actual govern de JxA. De fet, el PP va arribar a integrar-se al govern municipal, però els populars en van acabar sortint després de denunciar una sèrie d'irregularitats en assumptes de contractació. "El govern no està en capacitat de governar i el municipi perd oportunitats", assegura la futura alcaldessa.