El geriàtric d'Arenys lamenta les agressions a àvies i considera que era difícil evitar els fets

Els cuidadors de la residència es mostren sorpresos pel succés, perquè consideraven el treballador "un bon professional, cordial i amigable"

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 30 Desembre 2015 09:11

Residencia Itaca Arenys

El geriàtric Itaca d'Arenys de Mar on treballava el detingut per agredir i abusar sexualment de nou àvies s'ha disculpat davant les famílies. "Estem profundament tristos i afectats", afirma la directora del centre, Mertxe Aguilar, que considera que, per imprevisible, no era a les mans de la residència poder-ho evitar. Els fets van passar la Nit de Nadal durant el torn de nit. Des del geriàtric s'han mostrat sorpresos per l'actitud del treballador detingut, ja que després de cinc anys al centre el consideraven un "bon professional, cordial i amigable".

La Nit de Nadal no es va viure en pau a la residència geriàtrica Itaca d'Arenys de Mar, com ha reconegut la pròpia directora de la residència. Un dels treballadors del torn de nit va abusar física i sexualment de nou internes i, segons expliquen alguns dels familiars, el noi anava "drogat i begut".

Les famílies denuncien el centre

Les nou víctimes de les agressions, algunes d'elles de tipus sexual, van ser ateses pels serveis mèdics. Algunes van ser traslladades a l'Hospital de Mataró el mateix dia de Nadal, mentre que unes altres van rebre l'atenció a la mateixa residència, un cop els responsables del geriàtric van ser conscients del que havia ocorregut la nit anterior.

Alguns familiars dels interns expliquen que hi ha lesions lleus, però també d'altres molt greus. Segons aquests testimonis, almenys una de les avies agredides continuaria hospitalitzada per un cop a la cara de l'agressor, que li hauria trencat el nas. Altres han recuperat, en part, la normalitat, tot i que mostren encara signes evidents dels cops, com blaus a la cara.

A més de la denúncia del propi geriàtric contra el treballador, algunes famílies també han presentat denúncia contra el centre, com a responsable civil subsidiari.