La Festa de Sant Roc, patrimoni festiu de Catalunya

El procés per aconseguir aquesta distinció es va iniciar el 2009

  • Redacció// Foto: cedida
  • Dijous, 26 Novembre 2015 11:49

Maresme 2014/2015, festes de sant roc arenys de mar

La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya va decidir, el passat 10 de novembre de 2015, inscriure la Festa de Sant Roc d’Arenys de Mar en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, amb la categoria de Festa catalogada.

L’informe de catalogació té en consideració la celebració de la festa al llarg dels dies 14, 15 i 16 d’agost de cada any, si bé destaca per la protecció d’elements d’interès com l’Ofrena a Sant Roc, la cantada dels Goigs, i la capta dels macips pels carrers i cases de la vila.

El procés de catalogació es va iniciar el febrer del 2009 per part del Patronat de Sant Roc amb una sol·licitud d’assessorament per part del suprimit Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

No va ser fins a l’octubre del 2012 quan, amb tota la documentació aportada per l’entitat, es va iniciar l’expedient. Va ser en aquell moment quan l’Ajuntament d’Arenys de Mar va afegir-se formalment com a promotor de la iniciativa.
Un cop inscrita en aquest catàleg, es poden continuar els tràmits perquè la festa pugui ser reconeguda com a festa tradicional d’interès nacional, o bé, com a festa patrimonial d’interès nacional.