Restauren el Retaule Major de Santa Maria d’Arenys de Mar

La restauració ha durat sis mesos i hi ha intervingut un equip de vuit professionals

  • Redacció
  • Dimecres, 23 Setembre 2015 11:02

Retaule Santa Maria Arenys de Mar

Divendres passat es va presentar la restauració del Retaule Major de l’església de Santa Maria d’Arenys de Mar, una de les obres barroques més importants de Catalunya. Datat el 1714 i atribuït a l’escultor vigatà Pau Costa, el retaule ha estat objecte, per primera vegada, d’un gran projecte integral de conservació i restauració.

L’actuació ha estat dirigida per l’equip del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, que supervisa el retaule des de l’any 1982, i ha estat finançada pel Departament de Cultura a través de diverses subvencions, per l’Ajuntament d’Arenys de Mar i pel Bisbat de Girona.

Dues fases extenses

La intervenció que ara es presenta, feta entre finals de 2014 i principis de 2015, s’ha dut a terme en dues fases: una primera de neteja superficial, i una segona de retirada de repintades i vernissos envellits. Gràcies a una bastida de disset metres d’alçada, s’ha pogut arribar a tots els racons del retaule i documentar amb fotografies tot el procés. El Departament de Cultura, el Bisbat de Girona i l’Ajuntament d’Arenys han finançat les obres.