Arenys de Mar convida els turistes a pescar sonso

El nou projecte ‘Turisme del Mar’ apropa els visitants a les activitats del port

  • Redacció-ACN
  • Dijous, 12 Juny 2014 12:04

Maresme 2013, pesca sonso arenys

Les empreses que operen al port d’Arenys de Mar s’han unit sota la marca ‘Turisme del Mar’ per promoure el municipi en la seva vessant més marítima, des de l’oferta gastronòmica; les tradicionals activitats de vela, caiac o submarinisme, passant pel windsurf o paddle surf, i fins a una nova modalitat de turisme, el turisme pesquer.
Una sortida real en barca a la captura de sonso. Els visitants que ho vulguin podran, aquest estiu, endinsar-se en la vida del pescador, conèixer les eines que utilitzen, veure com treballen, i compartir la satisfacció d’una jornada profitosa de pesca. L’activitat de turisme pesquer la desenvolupa un grup de pescadors del port d’Arenys de Mar, especialistes en sonso i conscienciats amb el medi ambient.

Tot el procés

Un històric de la confraria de Sant Elm, Mauricio Pulido, va treure la seva barca per presentar el projecte als operadors turístics més importants que treballen a la comarca. En escasses dues hores i amb una logística senzilla, els participants pugen en dues barques que acompanyen la barca principal -no s’hi pot portar passatge per motius de seguretat-, veuen tot el procés de captura i el personal de la confraria que els acompanya en la barca auxiliar els explica tots els detalls. “La pesca del sonso es fa molt a prop de la costa i això converteix l’activitat en més comercial perquè no cal anar-se’n molt lluny”, explica el regidor de Turisme, Román Pascual. Els pescadors que hi participen destaquen el fet que el viatge sigui curt i a prop del port per garantir una bona experiència als visitants.

La importància del Sonso

A banda de la vessant més turística, la proposta també té un component mediambiental. La sortida vol donar a conèixer el paper del sonso en l’ecosistema marí i com els pescadors col·laboren a la seva perdurabilitat sense renunciar a la seva activitat econòmica i principal font d’ingressos. Maurició Pulido explica que la pesca del sonso està “regulada per criteris de sostenibilitat i racionalitat”. Segons un ple de gestió del mateix sector, es fixa un màxim de captura per embarcació i dia que permet “no saturar el mercat, estabilitzar els preus i garantir la perdurabilitat del recurs natural”. “Hi guanyem tots”, afegeix.

Turisme del Mar
Les diferents empreses que operen al port s’han agrupat per promocionar una oferta de Caiac, vela, busseig, pesca subaquàtica, lloguer d’embarcacions o degustacions de peix.