“Descorda el bagul” apropa els instruments de corda als més petits

El Monumental va oferir un concert de l’Auditori

El diumenge 1 de febrer va tenir lloc el segon concert del cicle Concerts Familiars que es presenta al teatre Monumental aquesta temporada (de gener a abril).

De l’Auditori per als més petits
Aquesta vegada va ser el torn de “Descorda el bagul”, un espectacle de l’Auditori de Barcelona especialment pensat per als més petits d’entre els petits, ja que era recomanat per a tots aquells infants a partir de dos anys. D’aquesta manera un gran grup de pares, mares, àvis, àvies… van portar als nens a un concert que no era tan sols un concert sinó un bon espectacle per apropar-els al món de la música.

L’actuació, de poc més de tres quarts d’hora de durada ( el temps adequat perquè els petits observessin quiets i en silenci el que succeïa dalt l’escenari), va girar entorn dels instruments de corda. Així, els nens van poder escoltar instruments clàssics com el violí, la viola, el viloncel o el contrabaix i d’altres més moderns com una guitarra elèctrica.

Un bagul ple de sorpreses
Però com no podia ser d’una altra manera en un espectacle infantil, la música no va ser l’únic element important en el muntatge, sinó que l’aspecte visual també va ser essencial. Per aquesta raó els músics es van distribuir per l’escenari al voltant d’un bagul de vius colors. D’aquest bagul van anar extreien elements de suport per a l’espectacle. Per exemple, en van sortir un ànec i un gos de peluix a més d’un camió de bombers. Cada vegada que un músic treia un d’aquest juguets del bagul, un altre feia el soroll corresponent amb les cordes del violí mostrant que amb aquest no només es pot fer música sinó també imitar els sorolls presents en la nostra vida quotidiana.

Els músics baixen de l’escenari, els petits hi pugen
Tot l’espectacle va transcorre amb un to distès i divertit que va fer que els petits esclatessin en rialles en més d’una ocasió. Un dels moment en els quals les cares dels nens denotaven més espectació eren aquells en què els violinistes tocaven els seus instruments passejant-se per la platea, ven a prop d’ells.

Un altre moment especial va ser aquell en què tres atrevits nens van pujar a l’escenari per dirigir sota la seva batuta l’orquestra, mentre la resta d’espectadors feia el mateix des del seu lloc.

Així, entre peces infantil com en Juan petit, clàssics populars catalans com Rossinyol i el Cant dels ocells o l’aniversari feliç interpretat per un violí i posteriorment per una guitarra elèctrica van servir perquè els més petits s’apropin a un món que normalment queda reservat als adults i es vagin introduint dins la cultura músical.