Nova fundació esportiva per a persones amb discapacitat

La iniciativa vol donar al col·lectiu accés a un servei esportiu

  • Redacció
  • Dimecres, 26 Febrer 2014 12:52

Presentació FEDAMAR

Fundació Esportiva d’Arenys de Mar (FEDAMAR) és una fundació privada sense ànim de lucre que ha nascut a la vila d’Arenys per donar servei esportiu a tota persona amb discapacitat psíquica o física. Els seus creadors expliquen que aquest projecte té com a objectiu oferir a aquest col·lectiu la possibilitat de treballar aspectes psico-motrius i psico-socials mitjançant la iniciació a l’activitat esportiva. D’aquesta manera, es vol contribuir a la sensibilització i al foment d’una societat per a tots per mitjà de l’esport, oferir un servei especialitzat adaptat a les necessitats de cada esportista, així com potenciar les capacitats psico-bio-socials de cada un d’ells i consolidar grups d’iguals potenciant els valors de superació, respecte, companyonia i solidaritat.

FEDAMAR també oferirà tallers variats i activitats d’oci. A més, la fundació ha activat una Àrea de Salut que donarà el servei de psicologia per als membres de la fundació i per a les famílies, així com un seguiment de fisioteràpia.

Presentació emotiva

L’acte de presentació de la Fundació es va fer a Sala Polivalent del Calisay. L'acte va comptar amb la presència de diverses personalitats polítiques com la vicepresidenta del govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega; el Senador Josep Maldonado; l’Alcalde d’Arenys, Estanis Fors; el diputat arenyenc Benet Maimí o el president del Consell Comarcal del maresme, Miquel Ángel Martínez.

Els parlaments van anar a càrrec del president de la Fundació, Jaume Calopa que va voler agrair la col·laboració de tots els padrins i entitats que s’han sumat a la creació de la Fundació. Enric Cervera, director de la Fundació, va parlar sobre els objectius de l’entitat i els valors que vol transmetre. Així com les diferents activitats que tenen previst dur a terme. Estanis Fors, per la seva banda, va voler destacar el gran projecte que ha iniciat aquesta Fundació en uns moments en que sembla que la gent mira més pels seus problemes personals. Finalment, la vicepresidenta de la Generalitat, ha elogiat a la Claudia Oller i la seva voluntat de fer esport i ha afirmat que és un exemple per tots.  Precisament, Oller, escollida ambaixadora del voluntariat del Mundial de Bàsquet 2014, va ser present a l'acte.

Més informació: www.fedamar.com

Presentació FEDAMAR. Vídeo: Ràdio Arenys