La vida i l'obra d'Espriu desfila per la Riera d'Arenys de Mar

Els Comediants protagonitzen la 'Rierada Espriu' a tres dies del centenari del naixement del poeta

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 08 Juliol 2013 13:53

Rierada Espriu Versos

La vida i l'obra de Salvador Espriu va desfilar ahir diumenge a la tarda per la Riera d'Arenys de Mar en un dels actes inclosos en l'Any Espriu. La companyia Comediants i unes 200 persones del poble han protagonitzat la 'Rierada Espriu', que ha consistit en un espectacle amb els principals moments de la vida del poeta i novelista, des del naixement fins a la mort.

Rierada Espriu viatge

Vida en imatges

El dimecres 10 de juliol farà 100 anys del naixement d'Espriu. La 'Rierada Espriu' ha començat amb l'anunci del naixement de Salvador Espriu, un 10 de juliol del 1913. La comitiva ha seguit amb el bateig i les trapelleries de la infantesa. Després ha vingut la carrossa amb el creuer que el jove Espriu va fer l'any 1933 per Egipte, Turquia, Palestina, Itàlia i Grècia. Ha aparegut l'època de la Guerra Civil, recreada amb un ring de boxa amb el general Franco i versos de 'La pell de brau', una de les seves obres més significatives. Durant la 'Rierada Espriu' també ha sonat la versió musicada de Raimon del poema 'He mirat aquesta terra'.

La següent imatge de l'auca era un veterà Espriu revisant la seva obra. Viatjava en una carrossa on es podia llegir la seva mitologia geogràfica. Es referia a Barcelona com a Lavínia: girava la paraula Arenys i l'anomenava Sinera; utilitzava Sepharad per referir-se a Espanya.

Rierada Espriu Franco

Espriu va morir el 22 de febrer de 1985 a Barcelona i va ser enterrat al cementiri d'Arenys de Mar. L'últim passatge de la desfilada era, precisament, la imatge de la mort.

Rierada Espriu Final