El Govern aprova el pla especial del port d’Arenys de Mar

El projecte comptarà amb una inversió público-privada de 57 Milions d’euros

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 29 Maig 2013 13:18

Port d'Arenys de Mar

El Govern ha aprovat definitivament el pla especial del port d’Arenys de Mar que comptarà amb una inversió público-privada de 57 milions d’euros. Així ho anunciava el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, durant una visita al port el passat cap de setmana. El pla vol conciliar els interessos de tots els usuaris de l’equipament.

Un dels objectius del pla és revitalitzar la important indústria naval que hi ha a la zona del Portinyol i, per això, es reordenarà, eixamplant el moll adossat per poder ampliar les instal·lacions de varador i potenciar l’activitat amb una zona tècnica destinada a amarratges per a grans eslores.

Pel que fa a l’activitat pesquera, es vol garantir que les embarcacions pesqueres puguin maniobrar sense dificultats conservant un canal de navegació a la dàrsena pesquera de 55 metres d’amplada i una zona de revirada de 75 metres de diàmetre.
En el sector esportiu, s’optimitzarà el mirall d’aigua de la dàrsena esportiva i es reordenaran els usos de l’activitat nàutica. D’aquesta manera s’incrementaran en 96 els punts d’amarratge.

Museu i integració

El projecte també inclou actuacions en l’àmbit cultural. En concret, la zona del tenyidor de xarxes es transformarà en un espai polivalent i el museu, que estava inicialment previst en aquest espai, es realitzarà com a equipament cultural i turístic a la zona de davant de la Casa del Mar.

Per últim, es busca també la integració amb el municipi donant continuïtat al front marítim amb grans zones de passeig des de llevant a la zona de ponent.

L'antic Can Martínez

Una altra de les decisions que es prendran en els propers dies relacionades amb el port serà la gestió de l’antic Can Martínez, un espai en desús que es vol seguir destinant a la restauració.
Només s’ha presentat un candidat de la mateixa Arenys de Mar per fer-se càrrec de l’espai. En cas que aquest candidat no reuneixi les condicions necessàries, des de Ports es faria una adjudicació directa.
En el procés d’avaluació es tindrà en compte la proposta econòmica, però sobretot la tècnica i les mesures d’integració amb l’entorn.