Rosa Mateu i Josep Fadó festegen amb òpera els 50 anys d’Handbol a Mataró

L’òpera va arribar divendres a Mataró, al teatre Monumental, de la mà de la soprano Rosa Mateu i del tenor Josep Fadó. Un concert que va servir per conmemorar els 50 anys de l’handbol a la ciutat, promogut pel Club Joventut Handbol Mataró. L’acte, que va ser emotiu, es va obrir amb les paraules del president del club. Un repertori d’àries i peces molt conegudes pel públic.

Rosa Mateu va tornar a demostrar les seves grans qualitats com a soprano, amb una veu neta que omplia tot el teatre. Per la seva banda Josep Fadó va interpretar les seves peces amb sentiment provocant l’emoció del públic assistent, malgrat això el tenor en la seva última interpretació, l’ària “Recondita armonia” de l’òpera Tosca, de Piccini, va trencar la veu i es va quedar sense el seu apreciat instrument vocal, fet que el va impedir de continuar la peça.

Per solventar l’incident, els dos artistes, Rosa Mateu i Josep Fadó conjuntament, van interpretar “L'emigrant” en motiu de la recent celebració de la Diada de Catalunya. I per finalitzar el recital, ambdós entonaren els tons del conegudíssim Brindis de la Traviatta, de Verdi.

Un acompanyament d’excel·lència
En tot moment els dos solistes van estar acompanyats per la Coral Sant Jordi, que sota la direcció de Jordi Vila i Casañas, va tenir una actuació brillant i destacada en peces com el “Va pensiero” de l’òpera Nabucco, de Verdi. I el conjunt instrumental de la Orquestra Camerata Mediterranea, sota la batuta del magnífic mestre Guerassim Voronkov, va estar en tot moment a l’alçada dels cantants, amb una execució perfecta.

La serenor de Rosa Mateu
La soprano va fer gala d’una gran serenor a sobre l’escenari després de l’accident que havia sofert el dia abans a Vilassar de Mar. La cantant va viure en primera persona l’incendi que va afectar i calcinar l’escenari del Patronat de Vilassar de Mar moments abans de l’inici del recital que havia de realitzar-hi. Segons relata la mateixa soprano, un fort olor de cremat i fum va alertar a l’artista quan es trobava al camerí disposada a canviar-se abans de l’actuació. Al temps de sortir de camerí va presenciar la caiguda del taler incendiat del teatre sobre el piano en el que feia uns minuts utilitzava per fer exercicis d’escalfament prèvis a l’actuació i que es trobava situat al centre de l’escenari. Mateu va poder sortir per una porta d’emergència situada al fons del teatre.