Els Mossos d’Esquadra desmantellen tres nous tallers tèxtils il·legals regentats per xinesos

El cos policial dels Mossos d’Esquadra van descobrir aquest dimarts a Mataró tres nous tallers tèxtils il·legals, en els quuals hi treballaven dinou persones d’origen xinès en condicions infrahumanes. En aquesta mateixa operació, la policia també va detenir un ciutadà xinès de 33 anys, acusat d’un delicte contra els drets dels treballadors, als que feia treballar més de dotze hores diàries per un sou que voltava els 500 euros.

Segons han apuntat els investigadors del cas, els treballadors que malvivien en el mateixos tallers il·legals no podien negociar les condicions de treball ja que en arribar al país adquirien un deute de 6.000 euros amb gent del seu país d’origen. Per aquest motiu, els treballadors depenien totalment de l’encarregat detingut, ja que els proporcionava sostre i feina.

Condicions inhumanes
En entrar en un d’aquests tallers de confecció, situat al Carrer Damià Campeny, els Mossos van poder apreciar les duríssimes condicions de treball dels immigrants xinesos. Sembla ser que treballaven entre tretze i quinze hores diàries, sense cap dia de descans

Redacció // Freqüència Iluro