Feliu Ventura, el modern més clàssic de la cançó catalana

El de Xàtiva és un dels caps de cartell del Cicle de Músiques Tranquil·les

A la seva segona setmana, el Músiques Tranquil·les depara un dels plats forts de la seva programació, el concert de Feliu Ventura. El Monumental acollirà avui el recital d’aquest cantautor de Xàtiva. Tot i ser nat al poble de Raimon, el qui realment va apadrinar Feliu Ventura va ser l’altra gran figura de la cançó catalana, Lluís Llach.

Des que van compartir gira, es pot dir que Feliu Ventura navega per la música catalana amb fermesa, discurs i aposta musical clara. És dels “moderns”, el més clàssic exponent del que ha estat sempre la cançó catalana. Coses a dir i ben cantades, seria la millor definició. A Ventura se’l va anomenar ‘La flor del taronger’ per ser la saba nova que floria des del sud i que donava aire fresc a la sovint tancada música catalana.

Un disc “cru i directe”Ventura arriba a Mataró per presentar el seu darrer disc, definit com “cru i directe, corprenedor i sense subterfugis”. Un pas més en la seva carrera musical, a la qual es pot dir, ja, que ha assolit la maduresa musical. El Monumental serà testimoni d’aquesta evolució de la mà de Ventura, el concert que defineix més bé l’aposta pels cantautors d’aquest Músiques Tranquil·les que copa l’oferta musical d’aquests dies. Vídeo de Feliu Ventura 'El que diuen els arbres':

 

LA CITAFeliu VenturaDivendres 6 de març, a les 22h al Teatre Monumental. 12 euros.