3er aniversari de la tragèdia del Fondo

Els instal·ladors recorden que cal tenir al dia el gas i l'electricitat tres anys després de l'explosió de gas que va patir el barri del Fondo de Sant Coloma.

El gremi d'instal·ladors del Barcelonès Nord i el Baix Maresme ha emès un comunicat coincidint amb el tercer aniversari de l'explosió de gas del barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet per recordar que són els veïns els que han de vetllar per mantenir al dia les seves instal·lacions, especialment de gas i electricitat, per evitar tragèdies com aquella. Els instal·ladors també recorden que l'accident de Gavà de finals del 2008 també va ser fruit d'una deficiència de les instal·lacions. Segons el gremi, cal que els veïns tinguin clar quines són les seves responsabilitats com a titulars d'un contracte de subministrament d'aquests serveis, com el d'assegurar-se que totes les revisions estan al dia.
El gremi insisteix especialment en el cas de les instal·lacions de gas i de les elèctriques, ja que són 'les que més accidents generen'. Els instal·ladors recorden que davant de qualsevol incident, tant la companyia subministradora com l'empresa asseguradora 'només' assumeix la seva responsabilitat sempre que les revisions estiguin al dia. El desconeixement de circumstàncies com aquesta fa que moltes famílies quedin desprotegides davant d'algunes incidències. Des del sector alerten que en alguns casos, l'antiguitat dels habitatges o la sobrecàrrega de les instal·lacions facilita que hi pugui haver accidents si no es té un estricte control de l'estat de les instal·lacions. Un estudi elaborant per diferents associacions del sector elèctric revela que hi ha 18 milions d'habitatges a l'Estat amb una instal·lació elèctrica deficient, el que suposa un 60% del parc residencial espanyol. Els accidents elèctrics a la llar ja són la setena causa d'hospitalització a l'Estat i anualment hi ha 150 ferits i un accident mortal cada quatre dies. El gremi lamenta que la conscienciació que existeix en aquest sector no sigui comparable a la que sí tenen aquells que són propietaris de vehicles, que 'estan al cas de les seves revisions, de la inspecció tècnica i són conscients que és clau per a la seva seguretat fer els manteniments pertinents de l'automòbil'.