Arenys de Mar regula la distribució de publicitat

La Policia Local ha començat a aplicar aquest estiu la nova ordenança municipal sobre distribució de publicitat, aprovada el passat mes d'abril per l'Ajuntament

Amb aquesta nova normativa, que obliga als anunciants a demanar permís a l'Ajuntament per repartir publicitat, es vol evitar que s'embrutin els carrers i el mobiliari urbà, així com que es molesti els veïns que no desitgen rebre publicitat al seu cotxe o a la bústia de casa. Les sancions, que ja s'han començat a imposar, van dels 750 euros per llençar la publicitat als vestíbuls dels edificis, fins als 3.000 euros per distribuir publicitat sense autorització municipal.

 
La nova ordenança sobre distribució de publicitat a Arenys de Mar estableix diverses obligacions tant per als anunciants com per a les empreses distribuïdores. Entre d'altres requisits, cal obtenir una autorització prèvia de l'Ajuntament i distribuir el material de forma que no embruti els carrers ni els vestíbuls dels edificis. Així mateix, estableix prohibicions com la de lliurar material publicitari en els llocs on no es vol rebre, tant pel que fa a la distribució a les bústies, com en mà o als paravents dels vehicles. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha posat enganxines a disposició dels veïns amb el missatge 'Publicitat, no'. Amb aquesta nova normativa, l'Ajuntament s'ha dotat d'una eina que li ha de permetre controlar i ordenar aquesta distribució i combatre de forma eficaç les infraccions en aquest àmbit. La Policia Local ja ha començat a tramitar les primeres denúncies per infraccions, com la distribució de publicitat sense autorització municipal (3.000 euros de multa) o la de deixar-la al terra dels vestíbuls (750 euros de multa).