L'ACA aparca temporalment la canalització de la riera de Malgrat de Mar al tram de Can Feliciano

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha fet oficial que deixa aparcada temporalment, i per temps indeterminat, la canalització de la riera de Malgrat de Mar al tram de Can Feliciano

Després de la polèmica generada per la tala d'arbres d'aquest paratge, que va fer aturar les obres al setembre del 2007, l'Ajuntament va demanar al gener del 2008 que es reprenguessin els treballs. Des d'aleshores no s'hi ha fet res i ara el director de l'ACA, Manuel Hernández, explica en una carta enviada a l'alcaldessa del municipi, Conxita Campoy, que l'actual prioritat és solucionar 'la manca de seguretat hidràulica' en l'últim tram de la riera. Ja s'està redactant el projecte executiu.

 
El director de l'ACA, Manuel Hernández, ja ha fet oficial el que des de feia mesos era una evidència: la canalització de la riera de Malgrat de Mar, al seu pas pel paratge natural de Can Feliciano, a quedat aparcada després que l'any passat s'aturessin les obres arran d'una mobilització ciutadana que volia evitar la tala d'una sèrie d'arbres. Tot i que l'ACA assegura la continuïtat d'aquest projecte, no hi posa dates i assegura que ara per ara la prioritat és solucionar 'la manca de seguretat hidràulica' en l'últim tram de la riera, el més proper a la platja. Així ho explica el mateix Hernández en una carta adreçada a l'alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy. La canalització de l'anomenat 'tram 0' de la riera haurà de passar per sota de la via del ferrocarril fins arribar a la platja i l'objectiu és millorar la capacitat de desguàs de la riera. Aquesta actuació es considera 'preferent' i ja es troba en fase de redacció del projecte executiu per part de l'Àrea Tècnica de l'ACA. Tot i això l'ACA assegura que la canalització en el tram de Can Feliciano es farà amb posterioritat. D'altra banda, en l'escrit que Hernández ha enviat a Campoy també es posa de manifest la 'preocupació i 'frustració' per part de l'ACA de com s'han desenvolupat els fets al voltant del projecte de canalització d'aquesta riera en el tram conflictiu. Per la seva banda, la plataforma Salvem Can Feliciano s'ha mostrat 'indignada' pel fet que l'ACA accepti de tirar endavant 'el pitjor projecte dels possibles'.