Detenen a 9 joves maresmencs per robar en diversos establiments del Baix Empordà

Els joves de nacionalitat romanesa feien servir uns pantalons amples amb llargues butxaques per no ser detectats

Els Mossos d'Esquadra ha detingut aquesta setmana nou joves residents al Maresme per robar a diversos establiments del Baix Empordà. Els lladres d’origen romanès feien servir uns pantalons molt amples, amb llargues butxaques que alguns cops arribaven fins als turmells. Els agents dels mossos van arribar a trobar fins 18 pots de desodorant en una de les butxaques d'un dels joves.

Les detencions van començar dimecres a la Bisbal de l’Empordà, quan una patrulla dels mossos es va fixar en un cotxe sospitós que estava estacionat a l’aparcament d’un club de golf. Els lladres un cop van veure el cotxe de la policia van engegar i van marxar deixant a l’aparcament del recinte a dos dels seus companys. Seguidament els mossos van anar darrere el cotxe sospitós i després d’una curta persecució van aconseguir aturar-lo. Tot seguit els agents van procedir al registre del maleter del cotxe on van trobar 120 pots de crema hidratant, 84 pots de desodorants, 12 pots de xampú, diversos discs compactes, xocalatines i altres objectes. Un cop vist això els agents van alertar a una altre patrulla perquè s’encarregués dels altres dos joves que s’havien quedat al pàrquing del camp de golf.

En total es van detenir cinc joves romanesos, un d’ells menor d’edat, veïns de Pineda i Calella com a presumptes autors d’un delicte de furt. Segons la investigació dels mossos tots aquests objectes podrien haver-se sostret ad’un supermercat de Torroella de Montgrí. El menor d’edat va ser entregat als seus pares i ara el seu cas el porta la fiscalia de menors, mentre que els altre quatre joves, dos de’ls amb antecedents van passar a disposició del jutge que porta el cas i en quedat en llibertat amb càrrecs. Quatre detinguts més a Torroella D'altra banda, dijous els mossos de la comissaria de la Bisbal, van detenir quatre persones més a Torroella, suposadament per haver comès un delicte e furt mitjançant el mateix sistema de les butxaques llargues. Aquest altres quatre joves també són de nacionalitat romanesa i amb domicili a Calella. Els articles furtats també eren pots de desodorants i altre articles de cosmèstica.