David Tomàs manté el liderat en l'estatal de Supersport sense pujar al podi a Jerez

David Tomàs (Honda By Queroseno) va acabar la segona cursa del campionat estatal de Supersport, diputada al Circuit de Jerez, en sisè lloc, sumant 10 punts suficients per a mantenir el liderat de la classificació general. Ja en els entrenaments cronometrats, el pilot mataroní no va estar al mateix nivell que en la primera cursa de l'estatal, disputada a Albacete, on va obtenir la pole position, i va acabar amb el vuitè millor temps.

L'equip Yamaha D'Antin, que estava de dol per la mort del seu cap de mecànics en un accident de trànsit, va tenir dominada la cursa des de bon començament. Els dos pilots de D'Antin, Oriol Fernández i Javier del Amor, es van escapar de seguida i van obrir un bon forat entre ells i el grup perseguidor. En aquest grup perseguidor, on hi havia sis pilots, hi anava Tomàs. Oriol Fernández va haver d'abandonar per problemes mecànics, deixant via lliure al seu company d'equip Del Amor, que va sumar els 25 punts del primer lloc. La lluita en el grup perseguidor cada cop era més intensa, ja que es disputaven dos llocs de podi, i l'intercanvi de posicions era constant. Tomàs va ocupar el quart lloc durant més de quatre voltes, però a poc més de dues voltes pel final, la seva moto va notar el desgast d'una cursa tan dura i va cedir dues posicions.

Ara David Tomàs encapçala la classificació general de la categoria Superspot del Campionat Estatal de Velocitat amb 35 punts, però amb només dos punts d'avantatge sobre el gadità Eustaquio Gavira i tres sobre Bernat Martínez. Un bon paper en la tercera cursa de l'Estatal, que es diputa el 7 de juliol al Circuit de Catalunya, permetria al pilot mataroní mantenir el liderat.

Jordi Gomà// Freqüència Iluro