El Teatre Monumental enceta divendres la nova programació

Es presenta ‘Coral romput’, de Vicent A. Estellés

El muntatge que obre la programació estable del Teatre Monumental per aquest semestre és el primer producte –i per tant la carta de presentació– del nou Centre d’Arts Escèniques de Salt, anomenat ‘El Canal’.

Amb el títol de ‘Coral romput’, el director Joan Ollé ha dut a terme un exercici de recuperació i de teatralització del poemari del mateix nom que l’any 1957 va escriure Vicent Andrés Estellés i que a finals dels anys setanta Ovidi Montllor va enregistrar amb l’acompanyament musical del maresmenc Toti Soler.  Amb la subtilesa formal que caracteritza les seves posades en escena, Ollé va desgranant, amb la modulació de quatre veus diferents i amb l’embolcall d’una escenografia al·legòrica i canviant, la llarguíssima rastellera de versos que componen ‘Coral romput’.

Ho fa com si a través d’una multiplicitat de registres volgués subratllar i recrear els diversos referents que són constants en l’obra de l’autor de Burjassot: els records del poble, la seva infantesa i joventut, les penalitats passades, les reivindicacions cíviques i nacionals, l’amor, el sexe, la fam o la mort. I cal dir que les interpretacions de Joan Anguera, Pere Arquillué, Montserrat Carulla i Eduard Farelo serveixen bé a aquest propòsit.Doble homenatgePerò en el muntatge d’Ollé s’hi expressa també la intenció d’homenatjar Ovidi Montllor, el malaguanyat actor i cantant d’Alcoi. Es fa evident amb la reproducció dels fragments enregistrats, pel mateix Ovidi, que serveixen d’inici i de final de l’espectacle i amb els subratllats musicals a la guitarra que Toti Soler executa al llarg de tota la representació.

La Cita

Coral romput Director: Joan OlléDissabte 25, a les 9 del vespre, al Teatre Monumental