Dramàtic duel entre cuers

Balaguer i Mataró fa uns anys havien jugat junts els “play-off” d’ascens

Com han canviat els temps des de la temporada 1998-1999 quan el Balaguer va arribar com a segon de la 3a divisió i el Mataró que era sisè el va esborrar del camp donant un pas de gegant cap als “play-off” d’ascens, o sobretot com la temporada 1999-2000 en que a la penúltima jornada de lliga el Mataró va rebre els lleidetans situats a la primera plaça amb 78 punts i amb l’equip groc-i-negre situat a la  tercera plaça amb 74 punts, i en que un empat a dos gols va donar el títol a l’equip vermell. Els dos equips van jugar el “play-off” d’ascens però mentre el Mataró va obtenir l’ascens el Balaguer es va quedar sense pujar a una categoria que sempre se li ha resistit tot i haver assolit dos títols de campió de 3a Divisió i fins i tot un de la Copa Catalunya derrotant el Barça.

Ara el CE Mataró i el Balaguer, que la temporada passada van fer tots dos una bona campanya (sisè lloc del Mataró i vuitè del Balaguer), es troben immersos en una profunda crisi i estan situats a les dues darreres places de la 3a Divisió en plena zona de descens. Només una segona volta pletòrica els podrà assegurar la permanència, perquè si ens fixem en la classificació de la 2a B, on diversos equips catalans estan en zona de descens, podrien ser més de tres els equips que baixessin de la categoria. I per tant els dos equips necessiten de manera imperiosa la victòria. A la primera volta, en el primer partit del campionat, el resultat va ser d’empat a zero gols.

El Mataró ara ha de fer valer el factor camp per emportar-se aquest partit i més tenint en compte que el Balaguer ha guanyat menys partits que l’equip groc-i-negre i és l’equip menys golejador de la competició.

20a jornada (6 gener)

Blanes- ManresaMATARÓ- BalaguerBarcelona B- PremiàIgualada- EuropaVilanova- Sant AndreuBanyoles- ManlleuReus- MasnouPalamós- SantboiàCassà- RapitencaPobla Mafumet- Castelldefels

El balanç dels Mataró- BalaguerS’han jugat 10 partits a 3a Divisió entre el CE Mataró i el Balaguer amb un balanç de 4 victòries locals, 4 empats i 2 victòries visitants. La temporada passada el resultat va ser de 2-1 favorable al Mataró.La victòria més espectacularEs va produir la temporada 1998-1999 quan el Mataró va derrotar el Balaguer per 5-2. Van jugar pel Mataró: José Antonio, Mascarell (Marcial), Jose, Vicente, Torres (Edel), Navas, Marcel, Monti (Tente), Ricky, Maceda i Vega. Van marcar primer els visitants, però després el Mataró ho va brodar amb tres gols de Ricky i dos d’Edel.