Bonca: “La lliga és dura i competitiva, cal ser conscients de qui som”

Florin Bonca, jugador del CN Mataró Quadis i màxim golejador de la Divisió d’Honor

El Mataró és líder. És quelcom circumstancial o hi ha potencial per estar a dalt?
Només portem quatre partits i és prematur fer hipòtesis de com pot acabar tot. Queda moltíssima lliga i tots els partits i jornades són importants. No podem dir ara que ho guanyarem tot perquè sabem que no és cert. Hem d’anar a poc a poc, jugant el més bé que puguem i arribaran les coses. Però és difícil i n’hem de ser conscients.

L’objectiu realista continua sent estar entre els quatre primers?
A tots ens agradaria dir que anem a per cotes més altes però cal tirar de modèstia. Som un equip amb els peus a terra, modest, que portem uns anys entre els quatre primers i hem de ser conscients que ja és molt. Que intentarem estar més amunt es pot donar per descomptat, però la lliga és dura i competitiva i cal ser conscients de qui som i on anem.

Estàs sent el màxim golejador, la lliga, de moment, és rodona per tu.
Sense equip no seria qui sóc ni marcaria. Crec que ser el que marca més gols és quelcom més producte del treball de tots els meus companys. Cal compartir aquest bon inici entre tots.

Aquest bon inici fa oblidar l’eliminació prematura de la Copa LEN?
No. Una eliminatòria més a la Copa LEN, com a mínim, ens hauria satisfet molt més a tots. És una Copa important en el futur i malgrat quedar eliminats és cert que ens hem sobreposat al disgust. Alhora, cal dir que la bona marxa en la lliga et dóna moral i alegria i això ens ve molt bé de cara als grans reptes que se’ns plantegen a partir d’ara.

Després de vuit anys a Mataró, te n’hi veus molts més?
La veritat és que estic molt bé a Mataró i no penso en marxar a curt termini. Professionalment és on millor estic i no tinc intenció de canviar, crec que encara em queda temps aquí on m’hi sento com a casa.