El Quadis acaba subcampió català amb el cap ben alt

El CN Mataró de Dorin Costras va lluitar en tot moment pel títol (10-8)

El CN Mataró Quadis va mostrar una gran imatge en el seu intent d’aconseguir un títol català que hagués estat històric, però es va veure superat per un Sabadell amb molt d’ofici i un Dani Ballart en etern estat de gràcia, autor de quatre gols. El partit, que va ser televisat en directe, va tenir com a escenari la piscina Sant Jordi, testimoni de la consolidació de l’equip mataroní com un dels grans del waterpolo català.

El partit va començar igualat, però de seguida es va veure que els vallesans havien pres el respecte adequat al Mataró amb una forta defensa sobre els seus principals potencials ofensius. Però els de Costras no es van deixar acovardir i només van cedir un gol en el primer quart, i en el segon fins i tot van igualar a 5 gràcies a dos penals transformats per Bonca.

Les defenses protagonistes
Just abans del descans el Sabadell va fer el 6-5, i en el tercer període va ampliar l’avantatge. Però va ser un tram amb protagonisme destacat de les defenses que van fer que, tot i que ara les parts són de 8 minuts i el temps de possessió s’ha reduït, només es veiés un gol que ho deixava tot per decidir en el darrer quart.

I en el moment decisiu el Mataró es va veure incapaç de superar la muralla defensiva dels vallesans i el seu porter, Stanton, que els va permetre deixar el partit gairebé sentenciat col·locant-se 9-6. Però el Mataró té ímpetu i valentia, i això es va notar en la lluita permanent pel títol fins al final. El porter Jordi Fernàndez va aturar un penal, i gràcies a dos golassos de Víctor Flores i Iosep, es van allargar les esperances (9-7), però un gran xut al pal dels mataronins va permetre al Sabadell fer un 10-7 que a les postres va sentenciar el partit i el títol.

CN SABADELL: Stanton, Pedrerol (2), Cèrcols, Rey (1), Ballart (4), Palma i Peisson (2); J.M.Garcia, Guimerà, Gustavo Marcos 81), J.Garcia, Millan i S.Garcia.
CN MATARÓ QUADIS: Fernández, Iosep (2), Sziranyi, Pei Garcia, Kiku Garcia (1), Bonca (3) i Jordi Garcia; A.Fernàndez, Flores (2), Bach, Cabré, Cardenal i M.Garcia.
PARCIALS: 3-2, 3-3; 1-0, 3-3.
ÀRBITRES: Sánchez i Teixidor.