Lloret i Bonamusa subcampiones del món de waterpolo platja

Ho han aconseguit en el torneig d'exhibició d'aquesta nova modalitat disputat per primera vegada dins d'un mundial

Helena Lloret i Alba Bonamusa, les waterpolistes de La Sirena CN Mataró, s'han proclamat subcampiones del món de waterpolo platja en el torneig d'exhibició disputat en el Mundial de Gwangju a Corea. Han format part de la selecció espanyola on també hi era Anna Gual, jugadora que la temporada vinent també formarà en l'equip mataroní.

190720Wa_EspPlatja

El torneig, que era el primer que se celebrava dintre de la màxima competició mundial i tenia caràcter d'exhibició, va comptar amb la participació només de quatre països, que eren Austràlia, Xina, Estats Units i Espanya.

En la primera fase Espanya va superar Austràlia i Xina i va perdre contra Estats Units. Després els dos primers, Estats Units i Espanya, van disputar la final i les estatunidenques van aconseguir el primer lloc imposant-se per 14-12 i per tant la selecció espanyola va acabar en segon lloc, que els donà un subcampionat mundial oficiós, que no està inclòs dins del medaller oficial.

En waterpolo Espanya juga els quarts de final el dimarts contra Holanda

Per la seva part l'equip de waterpolo "oficial" jugarà el dilluns els quarts de final contra Holanda. En la selecció espanyola hi figuren les mataronines Marta Bach i Roser Tarragó i a més dues jugadores que ho seran de La Sirena CNM la temporada vinent com Anni Espar i Irene González.

Espanya va començar amb una exhibició contra Grècia (14-4) i després ha tingut dos partits fàcils contra Kazakstan (18-6) i Cuba (19-6). Ara arriba l'hora de la veritat per a una selecció que la temporada passada va guanyar la plata a l'europeu.