El Quadis CNM guanya i estarà en les semifinals de la Copa del dissabte

Ha superat el Sant Andreu i tindrà com a rival el "Medi", i l'altra serà un espectacular derbi entre CN Barcelona i Barceloneta

• Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Divendres, 15 Febrer 2019 16:15

L'organització d'un esdeveniment com aquest de la Copa del Rei Premaat, per part del Centre Natació Mataró, bé mereixia que l'equip del Quadis CNM estigués a l'altura i es classifiqués, com a mínim, per a les semifinals. I així ha estat.

Els homes que dirigeix Beto Fernàndez han fet un partit molt seriós, en l'últim quart de final. Han superat els nervis i les adversitats del primer quart i han aconseguit derrotar el CN Sant Andreu de Dani Ballart per 7-5, evitant un ple dels equips de la capital catalana. Demà dissabte el Quadis jugarà la segona semifinal a les 13:15 hores davant el CE Mediterrani.

Waterpolo Quadis Mataró - Sant Andreu - Copa del Rei

El partit era tot un compromís per als jugadors locals, amb la responsabilitat de mantenir la il·lusió, del Centre i de la ciutat, de continuar vius a la Copa almenys un dia més i no caure d'entrada, com havia passat en les tres darreres edicions. I al davant tenien un equip que els havia derrotat en la mateixa piscina fa quinze dies en partit de lliga per 9-11, i que en les tres darreres edicions havia estat finalista en una i semifinalista en dues.

El Sant Andreu domina en els dos primers quarts, però el Quadis acaba empatant

I a més el partit no ha començat bé. L'equip local defensava de cara al sol, en el sentit literal, amb l'astre ja molt baix i molestant molt el porter Mario Lloret, que no ho tenia fàcil per aturar els xuts andreuencs. I Paul i Asensio trobaven el forat per avançar el seu equip per dues vegades, amb gol del boia local Edu Mínguez al mig. I a un segon del final del quart Germán Yáñez ha marcat de falta un gol molt important per donar confiança.

En el segon quart s'ha mantingut la mateixa tònica i els gols de Peisson i Paul han mantingut els andreuencs per davant, amb l'empat de Ramiro Veich pel mig. Però ara ha estat Pitu Puig el que ha marcat l'empat pocs segons abans del descans.

El Quadis s'avança i el partit acaba amb final feliç

En el tercer quart el sol ja s'havia amagat i ja no molestava el porter brasiler dels visitants, Joao Coimbra Serra, que ha fet molt bon partit. Evidentment tampoc ja no molestava a Mario que a l'altre costat ha començat a aturar-ho tot, amb gran col·laboració també en els blocatges de la defensa. Els minuts passaven i el marcador no es movia, fins que a falta de poc més d'un minut per al final del quart, una de les grans promeses, o potser realitat ja, com és Lluc Bertran, ha aprofitat una jugada de superioritat per clavar la pilota a l'escaire i avançar per primera vegada el seu equip.

En l'últim quart ha continuat la defensa local a un altíssim nivell, allargant fins a 12 minuts el temps en què els andreuencs han estat sense marcar. Edu Mínguez amb una vaselina ha posat el 6-4, que ja ha donat certa tranquil·litat. No ha durat molt perquè Asensio ha reduït, però de seguida Ramiro Veich ha fet el que seria definitiu 7-5, en un atac ràpid ficant-se entre l'encara descol·locada defensa rival i superant el porter brasiler.
Després fins al final el Quadis ha especulat en atac i ha mantingut el nivell en defensa, i ha pogut celebrar un merescut triomf. I per tant demà més...

QUADIS CN MATARÓ 7-5 CN SANT ANDREU

QUADIS CN MATARÓ: Mario Lloret, Ramiro Veich (2), Pitu Puig (1), Marc Corbalan, Víctor Fernàndez, Edu Mínguez (2), Lluc Bertran (1), Pol Daura, Àlex Codina, Pol Barbena, George Ford, Germán Yáñez (1), Xavi Casabella (ps).
PARCIALS: 2-2, 2-2, 1-0, 2-1

El Mediterrani serà el rival del Quadis

En la tercera semifinal el Mediterrani havia derrotat el CN Sabadell en un partit que ha dominat l'equip barceloní des de bon començament. Ja prop del descans ha arribat a agafar un avantatge de quatre gols (7-3) que semblava deixar el partit decidit.
Però no s'ha rendit l'equip vallesà i han tancat el tercer quart amb un mínim desavantatge de 8-7. En el darrer quart un gran gol de Marc Minguell ha posat la sentència.

190215Wa_MediSabadell

Tindrem un espectacular derbi barceloní en la primera semifinal

En l'altre semifinal, que es jugarà el dissabte a les 11:30 hores, hi haurà derbi barceloní, entre els dos equips que tenen més títols de la Copa del Rei: el Club Natació Barcelona i l'Atlètic Barceloneta.

190215Wa_canoeCNB

En el primer quart de final el Club Natació Barcelona ha eliminat en la tanda de penals el Real Canoe madrileny. El partit ha estat molt igualat i amb gran actuació dels dos porters Eduardo Lorrio i Diego Tébar, i ha acabat en empat a 5 gols. En els penals els cenebistes n'han transformat 4, i els madrilenys, que ja n'havien errat dos durant el partit, només 3.

190215Wa_BtaTerrassa

En el segon quart el campió actual de la Copa i primer classificat de la primera volta de la lliga, l'Atlètic Barceloneta, ha derrotat l'últim finalista i segon de la lliga, el CN Terrassa.
L'equip mariner ha sortit fort i ha obert de seguida forat al marcador amb el 4-1. Després els egarencs ho han intentat, posant-se a dos gols tres vegades (4-2, 5-3, 6-4), però han estat força perjudicats per l'arbitratge, amb tres expulsions definitives, i han acabat cedint per 9-4.