El dissabte el Quadis busca el miracle davant del gran campió

L'ultima victòria sobre el Barceloneta a casa es remunta a 18 anys enrere, a la Municipal, amb gol decisiu de Florin Bonca

El dissabte en horari poc habitual (18 hores), degut a que és l'última jornada de la fase regular i es juga en horari unificat, el Quadis CN Mataró rep el líder, campió actual i probablement el futur campió de la Divisió d'Honor: l'Atlètic Barceloneta.

170923Wa_BarcelonetaQuadis

Per al líder, situat actualment en el segon lloc en la fase de grups de la Champions, en la qual només ha perdut un partit, aquest matx que es juga a Mataró no té cap mena d'importància. Però és primer de la lliga, i esta imbatut, i voldrà tancar la fase regular d'aquesta manera. No cal insistir massa en el potencial d'aquest equip que és un dels millors d'Europa i que compta amb una llista de noms que formen una plantilla enlluernadora: dos grans porters (el veterà Daniel López Pinedo, 38 anys, i el jove Miquel Linares, 21 anys), Felipe Perrone, Josip Vrlic, Martin Famera, Alberto Munárriz, Roger Tahull, Blai Mallarach, Fran Fernàndez, Marc Larumbe, Alejandro Bustos, Àlvaro Granados, 20 anys, arribat del Terrassa, que és el màxim golejador de l'equip amb 54 gols, Nikolas Paul, jugador de la pedrera de 19 anys, que ja ha fet 31 gols.

Per al Quadis CNM el partit té més importància, ja que necessita el "miracle" d'un triomf per poder mantenir el quart lloc en el qual es troba i poder jugar els quarts de final, que començaran el dia 1 de maig, jugant a casa. El més probable és que el rival en quarts de final sigui el CN Barcelona, equip que juga a Tenerife i té molt fàcil el triomf. En cas que els cenebistes guanyin i el Quadis perdi, que lògicament és el més probable, el primer partit dels quarts de final es jugarà a la Nova Escullera.

I diem miracle perquè, com es pot veure aquí sota, ja fa 18 anys de l'últim triomf mataroní sobre aquest rival. Després hi ha hagut 22 partits i un sol empat, del qual ja fa 7 anys.

RESULTATS HISTÒRICS A LA LLIGA

Fa 18 anys de l'últim triomf contra el Barceloneta a casa, amb gol decisiu de Florin Bonca

El darrer triomf, va ser la temporada 1999-2000, quan l'equip encara no tenia el patrocini de Quadis. L'equip del CN Mataró era 9è a la classificació i va tenir la gosadia de trencar la imbatibilitat d'un equip que portava 13 victòries i un empat.
En el partit jugat el dia 18 de març del 2000, en la Piscina Municipal, en un ambient caldejat i enfervorit, que empenyia l'equip -i que recorden bé els bons aficionats-, l'equip entrenat per Dorin Costras va tenir un inici fulminant. El Barceloneta va acusar l'absència de la seva gran figura, Manel Estiarte, absent en aquest partit, i va rebre un parcial de 5-2 en el primer quart.
Després va anar remuntant l'equip mariner posant-se per davant (6-7) i a dos minuts del final el marcador estava en empat a 8 gols, que es va trencar amb un gol de contra de Florin Bonca, l'actual entrenador de La Sirena CNM.

180418Wa_CNM2000

Van jugar pel Centre Natació Mataró: Víctor Garcia, Claveria, Duro (1), Flaqué, Piralkov (2), Junquera (2), David Cambray (1), Florin Bonca (3), Alemany, Vicenç Tarrés i un jove Jordi Garcia. A la plantilla també hi eren Pau Cardenal, Kiku Garcia i el porter Jordi Fernàndez.
En l'equip barceloní destacaven jugadors com el porter Andreo, Biart, Trbojevic, Gustavo Marcos, Chava Gómez, Jordi Sans i David Martín.

I fa 7 anys del darrer empat

Ara fa 7 anys, que el Quadis CNM va poder treure un punt davant el Barceloneta. A l'equip del Centre ja hi havia jugadors que encara hi són, com el capità l'actual Àlex Codina, Víctor Fernàndez.

La crònica del darrer empat de fa 7 anys

La Sirena CN Mataró juga a Saragossa

Per la seva part l'equip femení del Centre, La Sirena, després del seu bronze a la Copa LEN, juga el partit ajornat en la passada jornada, la penúltima de la fase regular.  Es desplaça a Saragossa per jugar contra la Escuela Waterpolo Zaragoza, que és el 6è classificat de la lliga.
En principi el partit no ha de suposar cap problema perquè l'equip que dirigeix Florin Bonca guanyi fàcilment. A la primera volta a Mataró es va guanyar per 17-4 i la temporada passada a la capital aragonesa La Sirena va guanyar per 6-18.