Àlex Codina: "Lluitarem per arribar el més lluny possible a playoffs"

Entrevistem el capità del Quadis CN Mataró

Quina valoració fas de la temporada fins el moment?

Estem fent molt bona campanya. A nivell de resultats hem aconseguit una molt bona posició, amb la quarta. Llàstima d'alguns partits que no hem pogut guanyar, on teòricament érem favorits, i potser estaríem més a dalt.

I quin objectiu us havíeu proposat fins el moment?

Sempre és aconseguir estar el més a dalt possible, però la temporada ha estat complicada pel que fa a les lesions. A la Copa hi vam arribar a en una situació difícil, i això ho vam notar molt. Ara, amb la victòria del dissabte pràcticament assegurem la quarta posició que és molt important de cara al final de temporada.

Com has vist el canvi d'estranger "important": el brasiler Gustavo Guimaraes per l'holandès Robin Lindhout?

Vam perdre en Robin, i sabíem que perdíem un jugador molt important per nosaltres, que marcava molts gols i que era una peça fonamental. Però l'arribada d'en Gummy ha estat espectacular. Fa molta feina, generant moltes ocasions per altres companys i, a més a més, anotant gols. Fins i tot hem donat un pas endavant.

Més enllà d'en Robin, una baixa molt sensible ha estat la d'en Pau Bach, que a sobre era el nostre capità, amb tot el que això comporta. Amb la seva baixa, en Ramiro està havent de jugar més del que tocava, però això també ha comportat que fes un pas endavant.

Com veus els joves que pugen (Lluc Bertran, Samu Ruiz, Raul Loste, que són del 99 i el 2000) i els no tan joves (Marc Corbalán, Pol Barbena, Víctor Roquè, que són del 1996), que sembla que ja s'han estabilitzat a l'equip?

És la filosofia del club en masculí. Sempre ha estat jugar amb jugadors de la casa i un parell d'estrangers que ens poguessin ajudar a donar un pas endavant. I així ho vivim. Així, els del 96 ja s'han afiançat, podríem dir que ja no són els joves, i són jugadors molt importants per a l'equip, comptant plenament amb ells.

Els altres, que no tenen ni 18 anys, ens estant ajudant molt també, intentant fer aquest pas que ja han donat els altres i anar guanyant importància dins l'equip.

 

És molt dur jugar com a boia?

És de les posicions més complicades, junt amb el porter, del waterpolo, amb moltíssima lluita tota l'estona. Però ja són molts anys que porto jugant-hi i ja hi estic molt acostumat.

A nivell personal, com t'has trobat aquest any?

Principalment, amb un rol diferent, i és que per primer cop sóc capità. A més a més, estic fent molt bona campanya i estic molt content. Quan les situacions estan bé i amb els jugadors de la casa que, a més a més, et recolzen tot va molt millor. La veritat és que no em puc queixar.

I quins objectius us marqueu d'aquí a final de temporada?

Guanyar els tres partits que ens queden, que així segur que assegurem aquesta quarta plaça. I als playoffs intentar superar la primera ronda. Després, el més segur seria que toqués el Barceloneta, i arribada a la situació, intentar fer els millors partits possibles. En definitiva, arribar el més lluny possible.