Florin Bonca: "Lluitarem per arribar a la final de l'Eurolliga"

Entrevistema l'entrenador de La Sirena CN Mataró després de classificar-se per a la Final Four de l'Eurolliga

Florin Bonca

Aquest passat cap de setmana vau aconseguir la classificació per a la Final Four de la Champions League de waterpolo.

Nosaltres sempre hem sigut conscients que l'UVSE Budapest és un gran equip. Al primer partit a Budapest anàvem molt il·lusionats, amb la intenció de tornar amb un bon resultat  a Mataró i amb opcions. I el resultat va ser molt bo.

A casa, vam estudiar molt bé el rival i vam fer tot el que havíem entrenat. Ens va sortir un partit molt i molt bo i de premi la classificació per la F4.

Vull remarcar el suport del club i l'afició per a aquest partit de quarts de final. Ha estat fantàstic tot el partit. I com he dit abans, la victòria va ser merescuda amb un partit fantàstic i meravellós. Realment estic molt orgullós de tot l'equip.

Tan important és jugar les tornades a casa?

Jugar a casa és importantíssim, en qualsevol esport. En tenim moltíssims exemples al futbol, bàsquet, handbol, etc. I a nosaltres ens ha passat al revés que l'any passat. Quan vam empatar aquí a casa i allà el Budapest va ser superior i ens va deixar fora de la Final Four de la Champions.

Per qualsevol esport, el suport del públic és fonamental i el coneixement del camp propi - piscina en el nostre cas - sempre és un valor afegit.

Com valores la temporada fins ara?

Vam començar treballant de mica en mica. Primer vam perdre amb el Sant Andreu a la Copa Catalunya a semifinals, després contra el Sabadell a les supercopes d'Europa i espanyola. Però clar, hem de pensar que mitja plantilla era nova, i tot el treball d'encaixar totes les peces costa una mica al principi. Però treballant cada setmana i cada dia, tot ha anat a més, i cada cop s'ha vist més reflectit als resultats. Nosaltres volem ser un equip competitiu i amb caràcter, motivat per lluitar cada setmana i cada partit a la lliga i a l'Eurolliga, que no és fàcil.

Sense la Ru, que semblava la líder, hi ha hagut noves figures que han hagut de fer un pas endavant.

La Roser Tarragó tampoc podem dir que fos la líder però, per descomptat, sí que era una jugadora importantíssima, una golejadora que ajudava moltíssim a l'equip.

Però l'objectiu és mirar al conjunt i construir un equip competitiu cada any. Tenim el repte d'anar renovant la plantilla i treballant per aquesta competitivitat aconseguint que les noies estiguin orgulloses.

Creus que hi ha marge de millora?

Encara és aviat per dir-ho, però sí que és cert que el nivell que hem jugat aquests dies a la copa d'Europa, ho tindrà difícil qualsevol rival per guanyar-nos.

Quins objectius us marqueu fins a final de temporada?

Arribar el més lluny possible. Hem arribat a una F4 de Champions League, que és un grandíssim èxit. A partir d'aquí lluitarem per arribar el més lluny possible i intentar arribar a la final de la competició. Fins al moment, el rendiment de l'equip ho converteix en una temporada somiada.

Als playoffs ja veurem què passa, intentant superar tots els rivals i buscar, també, arribar el més lluny possible.