El divendres es reprèn l'aventura europea de La Sirena

El Sorrall acull aquest cap de setmana la segona fase de l'Eurolliga, amb Bogliasco, Sant Andreu i Kirishi com a rivals

Aquest cap de setmana el Sorrall acull la segona ronda de l’Eurolliga femenina de waterpolo, en la qual La Sirena CN Mataró intentarà, com va aconseguir l’any passat, la classificació per als quarts de final d’aquesta competició. Serà aquesta la segona vegada que el Sorrall acull partits de l'Eurolliga després del jugat la temporada passada davant l'UVSE Budapest i que acabà amb empat a 7 gols.

160218Wa_Eurolliga

En aquesta ronda els 16 equips classificats han quedat distribuïts en quatre grups de quatre equips, i dos de cada un d’ells es classificaran per als quarts de final. Després en eliminatòries a doble partit els guanyadors obtindran la classificació per a la final de l’Eurolliga i els perdedors passaran a disputar la final de la Copa LEN.

Per tant La Sirena busca un dels dos primers llocs, tot i que obtenir el primer donaria la possibilitat de tenir un rival més assequible a quarts de final.

L'HORARI DELS PARTITS

DIVENDRES 13

19.30 hores  LA SIRENA CN MATARÓ – Bogliasco
21.15 hores  Sant Andreu – Kinef Kirishi

DISSABTE 14

17 hores  Kinef Kirishi- Bogliasco
18.45 hores LA SIRENA CN MATARÓ – Sant Andreu

DIUMENGE 15

11 hores Bogliasco – Sant Andreu
12.45 hores LA SIRENA CN MATARÓ – Kinef Kirishi

LES ENTRADES I ELS PREUS

Per als interessats en assistir a aquest gran esdeveniment esportiu, dir que al servei d'Informació del Centre Natació Mataró ja es poden comprar els abonaments:

PREUS SOCIS: majors d'11 anys, 10€ // menors d'11 anys, 5€

PREUS NO SOCIS: majors d'11 anys, 15€ // menors d'11 anys, 10€

161015Wa_LaSirena

ELS TRES RIVALS

BOGLIASCO (ITALIA)

170113Wa_Bogliasco

El primer rival serà l’equip italià del Bogliasco, que ha entrat com a 3r de grup, després d’haver superat el Donk holandès (12-11), i haver perdut davant Khanty-Mansiysk (Rússia) per 11-13 i el Leiden holandès per 10-11.
Ara mateix és 5è amb 11 punts en una lliga italiana que domina el Messina (16) per davant del Padova (15).
D’entrada sembla l’equip més fluix del grup, però no serà fàcil, ja que van ser capaces de guanyar a Padova a la seva lliga (7-8) i recordem que a la primera fase La Sirena va perdre per 10-5 a Pàdua. Destaca la veterana Teresa Frassinetti medalla de plata a Rio 2016.

CN SANT ANDREU

170113Wa_SantAndreu

Equip ben conegut, que dirigeix Javier Aznar i que ha entrat com a primer de grup després de superar l’Utrecht holandès (11-9), i el Rethymno grec (15-4) i haver empatat a 8 davant el Vouliagmeni, el rival de La Sirena a la final de la Copa LEN de l’any passat.
Sembla que aquest pot ser el partit decisiu i de ben segur les andreuenques tindran el seu suport. La temporada passada se les va superar clarament al “play-off” per 10-20 a Sant Andreu i per 12-3 aquí, però aquesta temporada van derrotar La Sirena a la semifinal de la Copa Catalunya als penals.
Destaquen les esquerranes Helena Lloret i Alejandra Aznar en el xut exterior, i les boies Paula Crespi i Mireia Guiralt en el joc interior i Helena Dalmases en les contres. Aquest any s’han reforçat amb la portera australiana Elysha O’Neill i amb una altra australiana, jugadora d’arc, com és Elle Susan Armit.

KINEF KIRISHI (RÚSSIA)

170113Wa_Kirishi

Són el rival més dur d’aquesta fase. L’equip mataroní ja s’hi ha enfrontat dues vegades, amb aquest equip a l’Eurolliga, amb dues derrotes: per 5-11 la temporada 2012-13 a Niça i per 10-15 la temporada 2014-15 a Szentes.
El Kinef Krishi, campió de la lliga russa en les darreres 14 temporades, ha entrat en aquesta ronda com a finalista de l’Eurolliga passada, on va perdre per 12-11 a semifinals davant el Sabadell i després va obtenir el tercer lloc superant l’Olympiakos del Pireu per 10-9.
Mantenen tot l’equip i entre elles hi ha sis jugadores de la selecció russa que va deixar fora Espanya de la lluita per les medalles a Rio 2016: La portera Karnaukh, Prokofyeva, Simanovich, Glyzina, Soboleva i Ivanova.

La trajectòria europea de l'equip femení de Centre Natació Mataró

L’equip femení de waterpolo del CN Mataró ha participat ja quatre vegades en competició europea, primer patrocinat pel Tot Mataró i en les dues darrers ocasions per La Sirena.
La temporada 2009-10 va superar dues rondes de la Copa LEN, aquí a Mataró i a Zagreb, i va caure a quarts de final de la Copa LEN davant el Patras grec.
La temporada 2012-13 va caure a la primera ronda de l’Eurolliga a Niça i la temporada 2014-15 li va passar el mateix a Szentes.
La temporada passada va superar en la primera ronda a Lille i després va caure davant el UVSE Budapest, passant a la final a quatre de la Copa LEN, aconseguint el títol aquí a Mataró.
Aquesta temporada ha superat la primera ronda de l’Eurolliga, quedant en segon lloc en la fase disputada a Pàdua.

Final Copa Len La Sirena CNM - Vouliagmeni

TOTS ELS RESULTATS EUROPEUS DEL CN MATARÓ

El balanç estadístic

Fins ara s’han jugat 27 partits en competició europea, 7 al Sorrall i 20 en set ciutats estrangeres (Zagreb, Patras, Niça, Szentes, Lille, Budapest i Pàdua). 17 corresponen a l’Eurolliga i 10 a la Copa LEN.

D’aquests 27 partits se n’han guanyat 13 (6 en Eurolliga i 7 en Copa LEN), se n’han empatat 2 (tots dos a l’Eurolliga) i se n’han perdut 12 (9 en Eurolliga i 3 en Copa LEN). En aquests partits l’equip mataroní ha marcat 288 gols i n’ha rebut 220.