Rio 2016: Arriba l'hora de la marxa (prèvia Dia 14)

El divendres s'acaben els Jocs per als mataronins amb les proves de marxa atlètica i amb la lluita pel cinquè lloc de les waterpolistes

El divendres es tanca la participació mataronina als Jocs Olímpics de Rio 2016, amb l'actuació dels dos marxadors, Raquel Gonzàlez i Jesús Àngel Garcia Bragado, als quals curiosament els ha tocat competir el mateix dia, i amb el darrer partit de la selecció de waterpolo lluitant per l'honorífica cinquena plaça.

160817At_RaquelBragado

Garcia Bragado farà un rècord passi el que passi

De bon matí a Rio (a les 8 horari d'allà i a les 13 hores horari d'aquí) li toca el torn al veteraníssim Jesús Àngel Garcia Bragado, l'atleta madrileny del Centre Atlètic Laietània, que, als seus 46 anys, participarà ni més ni menys que per setena vegada en un jocs olímpics, tot un rècord a nivell espanyol, superant al waterpolista Manel Estiarte i al genet Luís Álvarez Cervera, que en tenen sis com ell.
Ho farà a la prova dels 50 km marxa, la més llarga del programa olímpic, i en la qual en Chuso havia quedat campió mundial l'any 1993. Als Jocs Olímpics la seva millor actuació va ser a Beijing l'any 2008 quan va quedar en quart lloc, una posició que es deia que podria millorar si es confirma un dopatge d'un dels atletes que el va precedir.
Darrerament ha tingut problemes físics i veurem que és el que pot fer aquest grandíssim marxador en una competició tan dura com aquesta.

Raquel Gonzàlez amb la il·lusió d'una debutant

A les 19:30 hores debutarà als Jocs Olímpics la marxadora mataronina Raquel Gonzàlez que ho fa a la prova dels 20 km amb la il·lusió d'una debutant, però també amb l'esperança de fer un gran paper i poder aconseguir un diploma olímpic, millorant la desena plaça que va aconseguir a Roma en ocasió de la Copa del Món aquest mateix any.
Ella té la millor marca mundial de l'any en els 10 km marxa i això és una bona tarja de presentació, però caldrà veure si pot fer la mateixa prestació en el doble de distància amb competidores més exprimentades que ella al davant.

160811Wa_BachTarrago

Les waterpolistes lluitaran contra Austràlia pel cinquè lloc

I una mica abans que s'inici la competició dels 20 km marxa, a les 19:10 hores, tancaran la seva actuació a Rio les tres "sirenes", Marta Bach, Laura López i Roser Tarragó, que disputaran el partit pel cinquè i sisè lloc contra Austràlia. Són dos equips que haguessin pogut lluitar per les medalles, però s'han quedat sense premi, pero de ben segur intentaran tancar amb un triomf honorífic.
Després Estats Units i Itàlia jugaran la final amb la que tant havien somiat les waterpolistes de la selecció espanyola.

160811Wa_Laura