Rio 2016: Aquest dilluns, contra Rússia, arriba l'hora de la veritat (prèvia Dia 10)

El partit de quarts de final (23:20 hores) és decisiu, per a les waterpolistes, de cara a poder lluitar per les medalles

Avui dilluns a Rio arriba l'hora de la veritat per a les noies del waterpolo en els Jocs de Rio 2016, ja que juguen el decisiu partit de quarts de final, que en cas de guanyar-lo els permetrà continuar lluitant per les medalles. El partit es jugarà a les 23:20 hores hora d'aquí (18:20 a Rio), després d'haver estat reprogramat ja que inicialment està previst a les 0:40 ja del dimarts.

160809Wa_Pinya

La selecció espanyola, amb les tres jugadores de La Sirena (Marta Bach, Roser Tarragó i Laura López) a les seves files, s'enfronten a Rússia un equip que no ha fet una gran primera fase, perdent davant Itàlia (5-10), davant Austràlia (4-14) i només guanyant Brasil (14-7).

Sense marge per la relaxació

Però no poden sortir amb excés de confiança i se les ha de tenir ben en compte, i més si observem els tres darrers resultats, en competicions importants, en que han aconseguit derrotar Espanya. En efecte les russes van guanyar a Espanya per 4-10 en el preolímpic d'Holanda, quan els dos equips ja estaven classificats i lluitaven per l'honorífic tercer lloc. També havien guanyat per 9-10 a la primera fase de l'Europeu de Budapest del 2014, en l'únic partit que va perdre la selecció espanyola, que va acabar guanyant l'or. I un any abans, a la primera fase, també s'havien imposat a Barcelona per 4-7, també en l'única derrota d'Espanya en aquell memorable campionat en el qual es van fer amb el títol mundial.

Els altres tres quarts de final són: Brasil - Estats Units (amb la presència a les files brasileres de la nova "sirena" Marina Zablith) a les 19:10 hores, Austràlia - Hongria a les 20:30 hores i Itàlia - Xina a les 0:40 hores ja de dimarts. En cas de superar els quarts Espanya es trobarà amb el guanyador d'aquest darrer partit.