Rio 2016: Arriba el primer triomf de les noies del waterpolo (resum Dia 6)

Espanya ha obtingut una important victòria sobre Hongria

Les tres "sirenes" que formen part de la selecció espanyola de waterpolo, o sigui Roser Tarragó, Marta Bach i Laura López, han pogut tastar avui el sabor del triomf per primera vegada en els Jocs Olímpics de Rio 2016, ja que Espanya ha derrotat Hongria per 11-10 després d'un partit molt dur i emocionant.

160811Wa_EspanyaHongria

La selecció hongaresa, on jugaven set jugadores de l'UVSE Budapest que va ser rival de La Sirena a l'Eurolliga,  anava molt motivada ja que Espanya l'ha apartat en les tres darreres competicions importants de la final, i avui el partit era important ja que una victòria quasi assegurava el segon lloc del grup a l'equip guanyador i així s'evitava Estats Units en una possible semifinal, si abans se superen els quarts de final, per als quals tots vuit equips participants estan classificats.

160811Wa_BachTarrago

Ha estat un partit molt dur, amb 28 exclusions i 6 penals. El primer quart s'ha tancat amb empat a 2 gols, després en el segon un gol de Laura López ha posat el 4-3, però les hongareses han fet un parcial de 0-3, posant el 4-6. "Ru" Tarragó ha marcat de penal el 5-6 i abans del descans Espanya ha empatat.

160811Wa_LauraL

A la represa Espanya, amb Laura Ester entonada sota pals i amb Anni Espar fent dos grans gols, s'ha pogut posar amb tres gols d'avantatge gràcies a un penal trasnformat per Roser Tarragó (10-7), però les hongareses, amb la seva boia fent molt de mal, no s'han rendit i han ajustat fins el 11-10 que ha provocat un final d'infart. Marta Bach ha tingut el 12-10 a les seves mans però Edina Gangl ha aturat la seva rematada a boca de canó. Per sort no ha fet falta aquest gol ja que fins al final no s'ha mogut el marcador.

160811Wa_RuTarr

El darrer partit del grup en el qual s'ha d'assegurar el segon lloc, es jugarà el dissabte a les 14 hores contra Xina.