Rio 2016: Les noies de plata no poden amb les d'or (resum Dia 4)

La selecció de waterpolo femenina ha començat perdent per 4-11 davant Estats Units

160809Wa_Campiones

Igual que els havia passat el dia abans a la selecció espanyola de bàsquet, avui la de waterpolo no ha pogut fer res davant la d'Estats Units, la campiona olímpica, que ha superat les noies de Miki Oca per un contundent 4-11.

160809Wa_Portera

Estats Units s'ha posat ràpid a la feina i als 25 segons ja havia marcat, i poc després ha fet el 0-2. Ru Tarragó ha topat dues vegades amb la portera Ashleig Johnson i només Anni Espar en una contra ha pogut reduir diferències. Però de seguida les estatunidenques han fet dos gols per posar el 1-4 al final del primer quart.
I només començar el segon n'han fet dos més fins el 1-6, amb Laura Ester molt poc entonada sota pals, mentre l'atac topava amb la forta defensa rival i amb la portera. A un minut del descans Marta Bach ha recuperat una pilota i ha donat una assistència a Bea Ortiz per fer el 2-6, però després encara hi ha hagut temps perquè un penal posés un 2-7 al marcador, que ho deixava tot decidit.

160809Wa_Sirenes

Ha millorat la intensitat defensiva a la represa i Espanya ha pogut marcar el 3-7 en jugada de superioritat, aprofitant la primera de les quatre que havia disposat fins aquell moment, amb gol de la boia Maica Garcia amb assistència de Ru Tarragó. Però Estats Units ha replicat d'immediat fent dos gols (3-9). La boia Maica Garcia ha tornat a marcar per fer el 4-9, amb que ha acabat el tercer quart, l'únic en el qual Espanya ha pogut igualar el parcial. Començant el darrer quart Ru Tarragó hauria pogut reduir en un penal però el seu xut ha anat al pal. Després les estatunidenques han acabat fent dos gols més fins el 4-11 final.

160809Wa_Penal

Ara toca oblidar ràpidament aquest primer partit i a pensar en el següent del proper dijous contra Hongria que avui ha guanyat la Xina per 13-11. Recordem que tots quatre equips passen a quarts de final i per tant aquesta primera derrota, i sobretot tenint en compte que ha estat davant les campiones olímpiques, és ben poc important.