"Amb el Terrassa lluitarem cara a cara i seran partits molt disputats"

Entrevistem a Beto Fernández, entrenador del CN Mataró Quadis, a punt per començar els play offs.

Waterpolo 2014/2015, Beto Fernàndez

Heu acabat la lliga regular en cinquena posició. Com valores la temporada?

Molt positivament, Una campanya molt bona, amb punts molt i molt bons. Un punt contra el Barceloneta a la seva piscina, que hem estat els únics en aconseguir-ho. Guanyar el Sabadell a casa. I tota la temporada en una baralla entre 4 equips que lluitàvem per entre el 3r i 6è lloc. També és cert que vam patir un moment de baixada, amb la derrota a Madrid contra el Canoe, que va afectar la Copa del Rei, però, en general, una temporada molt bona, amb molts jugadors joves i integrant molt ràpid tots els fitxatges.

Què n’esperes dels Play Offs?

Aconseguint el cinquè lloc, ja tenim plaça per anar a Europa, que ja és un primer objectiu. Després, lluitarem contra un Terrassa molt potent, tot i perdre “pistonada” respecte de la temporada passada, on van acabar primers. Segur que tindrem opcions, de fet, sempre són partits molt disputats entre nosaltres.

L’any passat, acabant en vuitena posició, vau donar la gran sorpresa eliminant el Terrassa, el primer classificat, als quarts de play off. Hi ha esperances de repetir un fet similar?

Amb el Terrassa lluitarem cara a cara i seran partits molt disputats. Si tot ens surt de cara i passa també el Barceloneta, que és d’imaginar, nosaltres som l’equip que li ha plantat més cara a l’equip barceloní. Amb opcions de victòria aquí fins a l’últim partit i aconseguint un punt a Barcelona. Això sí, juga a una altra lliga, és un equip fet per la Champions, és el 70% de la selecció espanyola i probablement té 10 cops més pressupost que nosaltres. Però lluitar lluitaríem, d’això no se’n pot dubtar.

Sense saber encara com acabarà l’actual temporada, fins al moment et genera més satisfacció que la passada?

L’any passat hi va haver punts històrics, com ser finalistes de la Copa del Rei, i sent el primer cop que els vuitens classificats eliminaven els primers. Però sí que vam ser molt més irregulars al llarg de la temporada. Aquest any per contra, molt més regulars, hem acoblat més ràpid els fitxatges i juguem amb 10 nanos de la casa, amb minuts, en una lliga molt dura, on qualsevol rival et pot guanyar.

Ja sé que encara és aviat per parlar, amb els play offs per jugar-se, però saps què faràs la pròxima temporada?

Personalment, crec que seguiré com a entrenador de l’equip masculí. Però també sóc el director tècnic de la secció, i ara comença tota la feina de debò. S’han de confeccionar els equips masculí i femení, on s’han fet unes apostes determinades i sembla que han funcionat molt bé, a part de tots els equips base i, amb la resta de l’equip tècnic, anar creant una estructura pel futur.

Com ha viscut l’equip masculí aquest últim més on els èxits del femení sembla que ho han eclipsat completament tot?

Nosaltres ho hem viscut amb molta satisfacció, conscients que hi ha molta feina al darrere. L’esport és masclista sobretot amb el futbol, en els més minoritaris, doncs déu n'hi do la repercussió que tenen, com es veu al waterpolo femení. Ja amb la selecció espanyola, els èxits del Sabadell, i ara sembla que nosaltres, que tant de bo ens hi puguem sumar habitualment.

Per acabar, com va la preparació pel primer duel contra el Terrassa?

L’últim partit contra el Barcelona hem jugat molt bé, i ens dóna confiança de cara al duel contra el Terrassa, dimarts vinent. Tot i que ha estat una temporada una mica atípica, amb moltes aturades, amb els jugadors holandesos que ara els tenim i ara no, a part tocats per no haver pogut classificar-se pels Jocs Olímpics. Però amb moltes ganes de començar, tot i tenir el factor pista en contra.