Es presenta la Final Four de la LEN Trophy

S'ha celebrat l'acte de presentació avui dijous a la Nau Gaudí

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dijous, 07 abril 2016 12:04

Presentació Final Four waterpolo femení

Avui dijous a 2/4 d'onze s'ha celebrat a la Nau Gaudí la presentació de la Final Four de la Copa LEN que es disputarà els dies 15 i 16 d'abril al complex esportiu del Sorrall de la nostra ciutat sota l'organització del Centre Natació Mataró amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mataró, i en la qual participarà l'equip de La Sirena CN Mataró.

Ha presentat l'acte el periodista Rafa Navarro que després de fer una breu introducció, presentant el vídeo promocional de la competició, citant el seguiment que es podrà fer a nivell televisiu i també donant a conèixer la pàgina web (www.lentrophy.com) a través de la qual es podrà fer el seguiment de tot el que succeeixi al voltant d'aquesta LEN Trophy.

160406Wa_cartellLEN

Tot seguit ha donat la paraula al president de l'entitat organitzadora, Joan Gros, que ha  destacat que tot això havia començat feia tres anys quan l'equip es va guanyar el dret a jugar a Europa i que posteriorment el projecte ha anat agafant més volada fins a tenir la satisfacció de poder disputar una final a casa nostra. Ha expressat també el seu agraïment als 6000 socis, que amb el seu suport permeten situar el Centre en disposició d'obtenir un títol europeu.

Després han parlat Francesc Casabella, director general de La Sirena, que ha mostrat la seva satisfacció de poder contribuir a un projecte com aquest, la jugadora Ciara Gibson que en representació de l'equip ha agraït al Centre Natació Mataró, a l'Ajuntament i a La Sirena tot el que fan perquè elles puguin jugar a un nivell tan alt, i ha dit que faran tot el possible per tal que el títol quedi a casa.

Presentació Final Four waterpolo femení

Mataró projectant Catalunya internacionalment

Després ha intervingut el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran, molt il·lusionat de cara a un mes d'abril que pot ser històric per al waterpolo català amb la celebració d'aquest torneig a Mataró i la setmana següent a la fase final de la Champions a Sabadell, amb la possibilitat que dos clubs catalans estiguin al cim del waterpolo continental. I tot seguit ho ha fet Santi Siquier, com a representant de la Secretaria de l'Esport de la Generalitat, que ha destacat el fet que la ciutat on ell va néixer estigui implicada, gràcies als esdeveniments esportius com aquest, en la projecció internacional de Catalunya.

I ha tancat l'acte l'alcalde de la ciutat David Bote que ha destacat el fet que aquesta sigui la primera final europea que es disputa a Mataró, i ha demanat a les jugadores que, per damunt de tot, gaudeixin de poder disputar una competició com aquesta a casa, on podran comptar amb el suport de tota l'afició per tal de poder aconseguir el primer títol esportiu femení en l'àmbit europeu per a la ciutat.

Presentació Final Four waterpolo femení

DECLARACIONS DE TÈCNIC I JUGADORES

Una vegada acabat l'acte, i mentre els assistents prenien un petit piscolabis, hem preguntat al tècnic Florin Bonca i també a Marta Bach, Roser Tarragó i Laura López, les tres jugadores que s'han classificat per als Jocs Olímpics recentment, sobre dues qüestions.

Preferiu guanyar aquest cap de setmana la Copa de la Reina davant el Sabadell a casa seva, o guanyar la setmana següent la Copa LEN a casa nostra?
L'opinió majoritària, després d'haver dit evidentment que els faria molta il·lusió guanyar les dues, s'ha decantat cap a l'opció de guanyar la Copa LEN a casa, excepte la Roser Tarragó que, en cas d'haver de triar, ha dit que es decantava per guanyar per primera vegada el CN Sabadell i fer-ho a casa seva. En el cas de Laura López ha dit que ella ja ha guanyat la Copa i la Lliga davant el Sabadell quan jugava amb l'Ondarreta.

Quin dels altres dos equips semifinalistes preferiu a la final, en cas d'arribar-hi?
Aquí les tres jugadores han coincidit en dir que prefereixen l'Szentes hongarès davant el qual van perdre a casa seva per un sol gol i, segons Laura López, en un partit que es van deixar escapar i que havien d'haver guanyar. Les consideren més batibles, tot i que Roser Tarragó la temporada passada no va jugar contra elles i no les coneix tant. Marta Bach ha dit que el fet de conèixer a Alkistis Benekou, la boia grega de La Sirena, podria donar una mica d'avantatge a l'equip grec. En canvi l'entrenador Florin Bonca, tot i aquest fet, es decanta per l'equip grec del Vouliagmeni com a rival preferit a la final.