Bach, Tarragó i López es classifiquen per als Jocs de Rio 2016

Ha estat dissabte de glòria per Espanya que ha derrotat Holanda a casa seva per 10-7

La selecció espanyola femenina de waterpolo, amb les tres "sirenes" (Marta Bach, Roser Tarragó i Laura López) a les seves files, avui ha ratllat a un altíssim nivell demostrant tot el seu potencial, una mica amagat fins ara, excepte el dia dels Estats Units, en aquest preolímpic, i ha derrotat la selecció holandesa, que jugava a casa, per 10-7 i així agafa el bitllet cap als Jocs Olímpics de Rio 2016.

La selecció de MIki Oca ha sortit en tromba amb les dues esquerranes, Pili Peña i Judith Forca, molt entonades, i amb dos gols de cada una la selecció espanyola s'ha posat 4-0 (Espanya jugava com a local), i a partir d'aquí Holanda ja ha anat a remolc. Al segon quart després del 4-2, Laura López ha fet el 5-2 i al descans s'ha arribat encara amb tres gols de diferència (6-3), defensant esplèndidament i amb Laura Ester molt bé sota pals.

En el tercer quart un gran gol de la Ru Tarragó, una aturada de penal de Laura Ester, i un altre gol de Judith Forca han posat l'equip espanyol cinc gols amunt (8-3). Però quan semblava tot fet, Holanda, empesa pel públic, ha tret el caràcter, davant una selecció espanyola molt bloquejada en atac, i només començar el darrer quart el marcador s'ha reduït a la mínima diferència (8-7).

160325Wa_RuTar

Però aleshores ha aparegut la Ru Tarragó per tornar a desencallar la situació amb un xutàs llunyà, i poc després Laura López ha posat la sentència en una jugada de superioritat per establir el 10-7 definitiu que porta la selecció espanyola, evidentment plena de jugadores catalanes, cap als Jocs de Rio 2016. Allà Marta Bach, Roser Tarragó i Laura López podran anar a buscar una altra medalla com la de plata aconseguida en els Jocs de Londres 2012.

I a Mataró hem d'estar satisfets perquè a la nostra ciutat tenim dues jugadores de casa i una altra "adoptada" que juguen en el Centre Natació Mataró, i que estan entre les millors del món. Enhorabona.