Dissabte de glòria o de passió per a les "tres sirenes" al preolímpic

Espanya acaba 3a de grup i es trobarà avui amb Holanda que és l'amfitriona

La selecció espanyola femenina de waterpolo, amb les tres jugadores de La Sirena CN Mataró (Marta Bach, Roser Tarragó i Laura López) a les seves files, es jugarà avui dissabte a les 16 hores,  a la ciutat holandesa de Gouda, la seva presència als Jocs Olímpics de Rio 2016, davant Holanda, que és la selecció amfitriona, que és l'actual subcampiona del món a Kazan 2015, i també la darrera subcampiona d'Europa a Belgrad 2016 (després d'eliminar Espanya als penals a semifinals) i també abans a Budapest 2014, on va perdre la final davant Espanya.

El partit es podrà seguir per streaming a la següent adreça:

https://www.youtube.com/user/zwemsporttv/featured

160121Wa_Tressireneseuropeu

Victòries sobre Sudàfrica i Canadà

Espanya no va tenir cap problema per desfer-se el dijous de la selecció més fluixa del grup, Sudàfrica, guanyant-la per 22-2, amb 4 gols de Roser Tarragó.
I avui divendres Espanya ha superat Canadà per un 6-10 final, en un partit envoltat d'una certa polèmica pel fet que es deia que a Espanya li podia interessar perdre per evitar Holanda en el decisiu encreuament de quarts de final. També sembla que hi ha algunes jugadores que no estan al cent per cent, per estar passant o haver passat el grip, i la qüestió és que Espanya ha marcat el primer gol, però de seguida les canadenques han agafat el domini fins el 5-2.
Però a partir d'aquí s'han acabat les conjectures ja que la selecció espanyola ha fet un parcial de 0-5, iniciat amb un gol de Roser Tarragó, i ha capgirat el marcador, entrant-se al darrer quart amb 5-7. I a partir d'allà Espanya ja s'ha escapat tancant amb un 6-10, amb el desè gol marcat també per Roser Tarragó, en el dia del seu aniversari.

160115Wa_tarragoeuropeu

Holanda serà el rival de demà dissabte

A l'altre grup Itàlia ha guanyat Rússia per 6-2 i és la primera del grup 2 i per tant es trobarà amb Canadà als quarts de final. Darrere queda Holanda, que, tot i que durant bona part del partit semblava que jugava a no guanyar per evitar la selecció espanyola, al final ha derrotat Nova Zelanda (9-6), i per tant serà la rival d'Espanya per demà dissabte a les 16 hores, en un partit a tot o res... que tenint en compte el dia que és, en plena Setmana Santa, podríem dir que serà de passió o de glòria, segons sigui el resultat final.

L'ordre dels partits decisius de quarts de final, dels quals sortiran les quatre seleccions que aniran als Jocs de Rio 2016, és aquest:

12 hores:  Estats Units - França
13:45 h: Grècia - Rússia
16 hores: Espanya - Holanda
17:45 h: Canadà - Itàlia