Després d'una victòria fàcil, arriba la segona derrota al preolímpic de waterpolo

Espanya va superar ahir Japó (23-6) però avui ha caigut davant els Estats Units

La selecció espanyola ha patit avui, davant els Estats Units, la segona derrota del preolímpic, que s'està disputant a la ciutat holandesa de Gouda, i sembla que acabarà en tercer lloc del grup i la seva classificació per als Jocs de Rio es jugarà en un matx de quarts de final, a cara o creu, molt complicat.

160323Wa_ESPUSA-1

Després de la derrota inaugural davant Grècia, ahir Espanya havia guanyat amb molta comoditat al Japó per 23-6, en un partit sense història i en el qual Laura López i Roser Tarragó van fer un gol cadascuna.

Avui tenia el rival més complicat, ja que s'enfrontaven a la campiona olímpica, els Estats Units. El partit ha començat malament amb un 0-2 fruit de dos xuts exteriors de les potents llançadores estatunidenques. Però ja prop del final Marta Bach ha obert la llauna en una jugada de superioritat i després Ortiz ha empatat. Al segon quart Estats Units ha tornat a marxar de dos, i ja molt a prop del descans Laura López, en una contra, ha fet el 3-4 posant emoció al partit.

160323Wa_Bach

A la represa les americanes han agafat tres gols d'avantatge (3-6), però a l'inici del darrer quart amb un altre gol de Laura López, Espanya ha recuperat les esperances amb el 5-6, que de seguida ha tallat Mckenzie Fisher, amb dos gols, i la portera Ashleig Johnson, amb les seves aturades. Amb el 5-8 ja ha quedat quasi tot vist per a sentència, tot i el darrer gol d'Espanya per posar el resultat definitiu de 6-8.

160323Wa_LauraL

Demà Espanya jugarà contra Sud-àfrica un altre rival molt fluix, per tancar davant Canadà, que no és tan fluix però també és clarament batible, i Espanya presumiblement acabarà en tercer lloc. El partit decisiu per poder anar als Jocs serà el dissabte davant un rival encara per concretar, que seria el segon de l'altre grup que pot ser Itàlia, Holanda o Rússia.