Dijous 20 hores gran cita al Sorall: Eurolliga de waterpolo

S'enfronten La Sirena CN Mataró i UVSE Budapest als quarts de final de la màxima competició europea femenina

El dijous a les 20 hores al Complex Esportiu El Sorrall hi ha un esdeveniment esportiu d'altíssim nivell, el partit d'anada dels quarts de final de l'Eurolliga femenina de waterpolo entre els equips de La Sirena Centre Natació Mataró i l'UVSE Budapest.
Hem de dir que l'entrada és lliure i per tant seria fantàstic veure les graderies plenes de gom a gom per donar suport a l'equip mataroní davant d'un dels millors equips d'Europa, que compta amb vuit recents campiones d'Europa amb Hongria a nivell de seleccions.

160217Wa_cartell

L'equip mataroní, el passat dia 7 va obtenir la classificació per aquests quarts de final a la ciutat francesa de Lille, on després d'haver guanyat l'equip amfitrió, va superar l'equip italià del Messina i així va obtenir el segon lloc del grup darrere del CN Sabadell i es va classificar entre els vuit primers d'Europa. I això vol dir, a part de jugar aquesta eliminatòria aquí a casa nostra i la tornada a la capital hongaresa, que passi el que passi en aquests dos partits La Sirena CN Mataró jugarà una Final Four, bé de l'Eurolliga si guanya, bé de la Copa LEN si perd, i el mes d'abril podrem veure el nostre equip altre cop al costat d'alguns dels millors equips europeus.

I un dels millors equips europeus és el que ens visita demà dijous, ja que la temporada passada va jugar la final four, sense sort, ja que primer va caure a semifinals davant el Sabadell per 6-11 i després a la lluita pel tercer lloc davant el Kirishi per 12-14. I aquest equip, que és el campió d'un país com Hongria on el waterpolo és un dels esports rei, s'ha reforçat, ja que busca un títol de clubs que cap equip hongarès aconsegueix des de la temporada 1992-93 quan el va guanyar l'Szentes (rival de La Sirena CN Mataró la temporada passada i del CN Sabadell en aquests quarts de final) i també intentant repetir el que han aconseguit a nivell de seleccions fa poc en el campionat d'Europa disputat a Belgrad, amb set jugadores que formen part d'aquest equip i que indiquem a sota a la plantilla.

A la ronda anterior l'equip del UVSE Budapest va quedar primer de grup superant l'Estrella Roja de Belgrad (Sèrbia) per 22-6, l'Spartak Volgogrado (Rússia) per 14-6 i l'Szentes hongarès per 10-9.

Roda premsa la sirena

A la roda de premsa celebrada el dimecres a les instal·lacions del Centre Natació Mataró els tècnics i jugadores dels dos equips s'han desfet en elogis cap al contrari i s'han mostrat un gran respecte dient que l'eliminatòria està molt oberta.

PLANTILLES DELS DOS EQUIPS

160217Wa_LaSirena
LA SIRENA CN MATARÓ
1. Elisabeth Keeve
2. Arianna Gragnolatti
3. Aina Bonamusa
4. Alkistis Benekou
5. Roser Tarragó
6. Alba Bonamusa
7. Clara Cambray
8. Ciara Gibson
9. Marta Bach
10. Ona Meseguer
11. Marcela Ríos
12. Laura López
13. Mireia Nedderman

Entrenadors: Florin Bonca i Pau Cardenal
Delegada: Núria Àlvarez
Quiromassatgista: Carles Roy

160217Wa_Budapest

UVSE BUDAPEST
1. Gangl, Edina (campiona d'Europa de seleccions)
2. Szonja, Duna
3. Antal, Dora (campiona d'Europa de seleccions)
4. Kisteleki, Hanna (campiona d'Europa de seleccions)
5. Szücs, Gabriella (campiona d'Europa de seleccions)
6. Keszthelyi, Rita (campiona d'Europa de seleccions)
7. Hertzka, Orsolya
8. Kovesdi, Vivien
9. Toth, Ildiko (campiona d'Europa de seleccions)
10. Csabai, Dora (campiona d'Europa de seleccions)
11. Kiss, Eszter
12. Takacs, Vivien
13. Aranyi, Reka

Entrenador: Ats, Bertalan
Delegat: Hajas, Gabor

Els altres quarts de final

Ja s'han disputat els altres tres partits d'anada dels quarts de final:

CN Sabadell - Szentes (HUN) 15-10
Olympiakos del Pireo (GRE) - Zlatoust (RUS) 13-10
Vouliagmeni (GRE) - Kirishi (RUS) 9-10