Marta Bach: "La segona plaça ens la disputarem amb el Messina italià"

Parlem amb Marta Bach, jugadora de La Sirena CN Mataró que aquest cap de setmana juga a Lille la fase de grups de l'Eurolliga

120122 Mataro-navarra_04

Com afronteu aquesta fase de grups de l'Eurolliga?

Amb moltes ganes de competir a Europa i amb la il·lusió de poder passar quarts de final. Sabem que serà complicat perquè ens ha tocat un grup molt difícil amb el Sabadell, el Messina italià i el Lille de França que juga a casa. Però tot i això confiem en les nostres possibilitats i, si juguem com sabem, crec que tenim moltes opcions.

A banda del Sabadell que no necessita presentació, teniu referències dels altres dos rivals?

Sí que tenim alguna referència, però la veritat és que no coneixem gaire els altres dos rivals. Sabem que el Lille té moltes jugadores de la selecció francesa i per tant podem intuir com jugarà i quin és el seu estil de joc. El Messina és un equip italià i per tant segur que és un rival complicat i que compta amb quatre jugadores internacionals amb Itàlia.

Amb el Sabadell com a favorit per acabar primer de grup, creus que el gran rival per la segona plaça és el Messina?

Està clar que el Sabadell és favorit per acabar primer, tot i això nosaltres intentarem plantar cara, després segurament ens jugarem la segona plaça amb el Messina, però hem de vigilar també amb el Lille, que juga a casa, i això sempre és una motivació extra. Però crec que diumenge ens jugarem la segona plaça amb les italianes.

Va ser una decepció acabar quartes a l’Europeu amb Espanya?

A veure, nosaltres ens esperàvem aconseguir una fita major, i el nostre objectiu era lluita per l’or i aconseguir el bitllet per als Jocs de Rio. Ara, dir que va ser un desastre o un fracàs no seria just, vam perdre a semifinals a la tanda de penals i després en el partit pel tercer i quart lloc la medalla es va escapar per petits detalls i s’ha de dir que acabar quartes d’Europa no és gens fàcil i és un bon resultat. Crec que ens ha faltat una mica de sort i que també ho hauríem pogut fer una mica millor, però ja no hi podem fer res i hem de pensar ja en el preolímpic i fer-ho millor i aconseguir la plaça per anar als Jocs.

El preolímpic es presenta complicat amb equips com els Estats Units, Canadà i la resta d’equips europeus, oi?

Sí, molt, nosaltres ja ho hem dit més d’un cop que un preolímpic és molt més complicat que uns Jocs Olímpics, la sort que hem tingut és que ens ha tocat els Estats Units en el grup i que després segur que no ens el trobarem en els encreuaments.

A escala individual, com valores la teva actuació fins ara amb La Sirena i la selecció espanyola?

Estic molt contenta fins ara, amb l’equip estem assolint els objectius marcats a principi de temporada que és plantar cara al Sabadell i després assegurar la segona plaça i és el que hem fet fins ara. I amb la selecció estic guanyant minuts i confiança i cada cop em sento més important.