La Sirena va a fer-se un lloc a Europa

L'equip mataroní busca a partir de divendres a Lille (França) la classificació per als quarts de final de l'Eurolliga

El dimecres a les 12 del migdia es va celebrar a les instal·lacions del Centre Natació Mataró una roda de premsa informativa sobre la participació de l'equip femení de La Sirena a la fase de grups de l'Eurolliga de waterpolo, que es disputarà aquest proper cap de setmana, a partir del divendres, a la ciutat francesa de Lille.

Aquesta serà la tercera participació de l'equip femení del CN Mataró a la màxima competició europea de clubs. En la primera participació La Sirena no va guanyar cap partit, en la segona participació, la temporada passada, les mataronines van aconseguir les seves primeres victòries a Europa, i ara, en aquesta tercera participació, l'equip buscarà arribar per primer cop a la seva història als quarts de final.

RODA PREMSA EUROLLIGA

L'EQUIP DE LA SIRENA

L'equip el formen Elisabeth Keeve, Arianna Gragnolatti, Aina Bonamusa, Alkistis Benekou, Roser Tarragó, Alba Bonamusa, Clara Cambray, Ciara Gibson, Marta Bach, Ona Meseguer, Marcela Ríos, Laura López i Mireia Neddermann.
I marxen el dijous ja cap a Lille amb l'equip tècnic encapçalat pel seu entrenador Florin Bonca i on hi ha també Pau Cardenal com a segon, Núria Àlvarez com a delegada i Carles Roy com a quiromassatgista.

LA COMPETICIÓ

Divendres 5 de febrer:
18:30 hores: LA SIRENA CN MATARÓ - CN Sabadell
20 hores: Lille - Messina

Dissabte 6 de febrer:
17:30 hores: Messina - CN Sabadell
19 hores: Lille - LA SIRENA CN MATARÓ

Diumenge 7 febrer:
9:30 hores: LA SIRENA CN MATARÓ - Messina
11 hores: Lille - CN Sabadell

Es classifiquen els dos primers per als quarts de final que es disputaran ja a partit d'anada i tornada els dies 17 i 27 de febrer.
I el més important és que en cas d'entrar als quarts de final l'equip ja tindria assegurada la participació a una Final Four: la de l'Eurolliga en cas de quedar entre els quatre millors, o la de la Len Trophy que disputaran els eliminats a quarts de final.

Els altres grups els componen:
GRUP A: Kirishi (Rússia), Zlatoust (Rússia), Uerdingen (Alemanya) i Sant Andreu  i es juga a la piscina Peres Serrat de Barcelona.
GRUP B: UVSE Budapest (Hongria), Crvena Zvezda Belgrado (Sèrbia), Szentesi (Hongria) i Volgograd (Rússia) i es juga a Budapest.
GRUP C: Olympiakos del Pireo (Grècia), Padova (Itàlia), Vouliagmeni (Grècia), London (Gran Bretanya) i Portuense (Portugal) i es juga a Porto.

La roda de premsa

L'acte del passat dimecres el va conduir Rafa Navarro que, després de fer la presentació, amb una breu explicació del funcionament de la competició, va donar la paraula a Joan Gros, el president de l'entitat, que va donar les tres raons fonamentals per tal que el club s'hagi llançat a l'aventura europea per segon any consecutiu. En primer lloc, que l'equip s'ho va guanyar a la lliga estatal; en segon lloc, que s'ha reforçat l'equip per tal de poder competir amb garanties, i en tercer lloc, pel suport que es rep de part del patrocinador, de La Sirena. Tot seguit va parlar Francesc Casabella en representació de l'entitat patrocinadora, destacant el fet curiós que els colors de la marca comercial siguin els mateixos que els del Centre i també dels de la ciutat.

RODA PREMSA EUROLLIGA

Finalment en Rafa Navarro va fer un parell de preguntes a Marta Bach i Laura López, dues de les jugadores internacionals que han estat a l'Europeu (Roser Tarragó  no va poder assistir-hi ja que tenia un examen) i que van donar les seves impressions de cara a aquesta competició. Van deixar clar que es volen treure l'espina, tant del quart lloc del recent Europeu com de l'eliminació de la passada temporada només per dos gols a la fase disputada a Szentes (Hongria) i on van caure per 7-6 davant l'equip amfitrió.

Van parlar dels seus rivals, del Sabadell prou conegut, del Lille, actualment primer classificat de la lliga francesa i que té algunes estrangeres de categoria, i del Messina, actualment segon classificat del campionat italià i que té quatre jugadores de la selecció italiana, destacant la seva portera i la seva boia. Però tant una com l'altra creuen que l'equip està en disposició de classificar-se per als quarts de final.

Va tancar l'acte Josep Maria Font el regidor d'esports que va desitjar molta sort a l'equip.